|
Napisane: 20.02.2008 [18:30]
|
|
ioo
|
Witam
Mam następujący problem:
Dodałem alternatywny język i skonfigurowałem TS.
Gdy stworzę tłumaczenie strony, to nie jest ono wyświetlane w żadnej wersji językowej strony (ani z domyślnym językiem, ani z "L=1").
Dopiero jak przełączę "Show page language version:" na angielski, to tam mogę dodawać zawartość i podobnie jak w poprzednim przypadku, jest ona wyświetlana tylko na angielskiej wersji językowej.
Wolałbym móc tłumaczyć zawartość korzystając z opcji tłumaczenia, a nie tworzenia oddzielnie wersji językowej dla każdego elementu.
Korzystam z TemplaVoila.
Ktoś miał podobny problem, albo wie co z tym zrobić?
Pozdrawiam
--- EDIT ---
Ok, problem już rozwiązany.
TemplaVoila pracuje w dwóch trybach wielojęzykowych:
1. Strony mogą być rozdzielone "separate" - dla każdej strony trzeba oddzielnie ustalać zawartość w każdym języku, a tłumaczenia poszczególnej zawartości nie są widoczne.
2. Tryb dziedziczenia "inheritance" - inne języki dziedziczą zawartość po domyślnym języku i wstawiają tłumaczenia - jeśli takie istnieją. W tym trybie strona jest dosłownie tłumaczona element po elemencie, a w trybie rozdzielonym możemy tworzyć dwie zupełnie inne strony w różnych językach.
Pomiędzy trybami przełącza się dodając poniższy kod do XML`a w DS:
<meta>
<langChildren>1</langChildren>
<langDisable>0</langDisable>
</meta>
Standardowo langChildren jest nastawione na 0 i odpowiada to trybowi rozdzielonemu. 1 oznacza tryb dziedziczenia.
pozdrawiam
[Ten temat był edytowany 2 razy. Ostatnio 20.02.2008 o 21:51.]
|