Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat z wieloma odpowiedziami

problem z jezykami


Autor Wiadomość
Napisane: 21.06.2011 [09:24]
mentos30
Twórca tematu
zarejestrowany: 04.02.2010
Posty: 43
Witam mam problem z dodaniem na stronie flag moja strona www.mlynki.com.pl prośba o pomoc
moduły zainstalowałem w zarządzaniu mozna dodać jezyki natomiast na stronie nie wyświetlają sie flagi
Napisane: 21.06.2011 [09:32]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
a poczyniłeś jakiekolwiek kroku żeby się wyświetlały ?

np. uruchomienie skryptu z tutoriala Kasper`a (trochę stary, ale dalej działa), albo konfiguracja ts albo cokolwiek ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 21.06.2011 [09:51]
mentos30
Twórca tematu
zarejestrowany: 04.02.2010
Posty: 43
"dpacholczyk" napisał/a

a poczyniłeś jakiekolwiek kroku żeby się wyświetlały ?

np. uruchomienie skryptu z tutoriala Kasper`a (trochę stary, ale dalej działa), albo konfiguracja ts albo cokolwiek ?


jestem początkującym nie bardzo wiem od czego zacząć
Napisane: 21.06.2011 [09:56]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
http://typo3.org/extensions/repository/view/sr_language_menu/current/

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 21.06.2011 [09:59]
mentos30
Twórca tematu
zarejestrowany: 04.02.2010
Posty: 43


Witam cie Biesior to juz wcześniej zainstalowałem tylko nie wiem co dalej
Napisane: 21.06.2011 [10:26]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
Nie pochwaliłeś się, że masz to zainstalowane... a ja jakoś też nie lubię włamywać się ludziom do instalacji...

tu masz manual (zresztą na twoim serwerze też jest on umieszczony w folderze wtyczki)
http://typo3.org/documentation/document-library/extension-manuals/sr_language_menu/1.5.2/view/toc/0/

sekcja: 3.2. Displaying the Language Selection on every page

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 21.06.2011 [10:29]
mentos30
Twórca tematu
zarejestrowany: 04.02.2010
Posty: 43
"biesior" napisał/a

Nie pochwaliłeś się, że masz to zainstalowane... a ja jakoś też nie lubię włamywać się ludziom do instalacji...

tu masz manual (zresztą na twoim serwerze też jest on umieszczony w folderze wtyczki)
http://typo3.org/documentation/document-library/extension-manuals/sr_language_menu/1.5.2/view/toc/0/

sekcja: 3.2. Displaying the Language Selection on every page


a coś może w naszym języku ojczystym icon_smile.gif
Napisane: 21.06.2011 [11:13]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
jeśli chodzi o system TYPO3 to nastaw się na angielski. Cała społeczność posługuje się tym językiem nie wspominając, że świat IT opiera się na angielskim


jestem początkującym nie bardzo wiem od czego zacząć


od pełnego opisania problemu, co masz, czego nie masz, co chcesz mieć

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 21.06.2011 [12:40]
mentos30
Twórca tematu
zarejestrowany: 04.02.2010
Posty: 43
"dpacholczyk" napisał/a

jeśli chodzi o system TYPO3 to nastaw się na angielski. Cała społeczność posługuje się tym językiem nie wspominając, że świat IT opiera się na angielskim


jestem początkującym nie bardzo wiem od czego zacząć


od pełnego opisania problemu, co masz, czego nie masz, co chcesz mieć


strona była twożona w jezyku polskim
zainstalowałem wtyczke Language Selection sr_language_menu 1.5.2
dodałem języki w głównym drzewie strony
nie wiem gdzie dodać żeby sie wyświetlały flagi
i dodankowo nie ma jezyka w wyborze en english

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 21.06.2011 o 12:41.]
Napisane: 21.06.2011 [13:28]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
a dodałeś język angielski i skonfigurowałeś go w typoscript ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl