Tematy bez nowych odpowiedzi

Jak nie wyświetlać stron bez tłumaczenia

Autor Wiadomość
Napisane: 23.06.2009 [11:50]
m_kola
Twórca tematu
Krótkie pytanie: co zrobić aby strony, które nie mają tłumaczenia w ogóle się nie wyświetlały? Nie tylko content ale również pozycje w menu.

Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.

.........................................................................
www.katalog.optiweb.pl - Darmowy katalog linków
Napisane: 23.06.2009 [12:53]
biesior
admin
Hahaha mówiłem Ci żebyś pogrzebał w TSref bo ja nie mam czasu icon_wink.gif gdybyś zajrzał do HMENU zorientowałbyś się, że ono opisuje .... standardowe pole we własciwościach strony:

Opcje -> Ukryj stronę, jeżeli nie ma tłumaczenia dla bieżącego języka...

icon_wink.gif działa icon_razz.gif

Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.

T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast
Napisane: 23.06.2009 [12:59]
m_kola
Twórca tematu
Nie słuchajcie go, on bredzi.. no może nie do końca icon_smile.gif Odesłał mnie to dokumentacji ale wskazał na inny zakres, toteż jak podziałałem i nie działało to napisałem tu a kolega mi tu wytyka.. Ale i tak dzięki za helpa.

P.S. Jestem gapa ;P

Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.

Napisane: 23.06.2009 [13:27]
m_kola
Twórca tematu
A ktoś wie w jaki sposób "masowo" zaznaczyć na danej stronie (z podstronami) opcję: Hide page if no translation for current language exists?

Odpowiedź:
Install Tool -> 'hidePagesIfNotTranslatedByDefault' => TRUE
Co prawda na całości a nie wybranej stronie ale dobre i to icon_wink.gif

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 23.06.2009 o 13:59.]