Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Po przeniesieniu brak BE - "Can't include this file directly"


Autor Wiadomość
Napisane: 14.04.2012 [18:02]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Witam,

Po przeniesieniu serwisu na inny serwer, próba wywołania BE przez http://host/typo3/ kończy się komunikatem jak w temacie. FE działa normalnie.

Co z tym począć?

EDIT:

Doszedłem, że odpowiedzialna jest za to ta linia w pliku template.php:

PHP
if (!defined('TYPO3_MODE')) die( "Can't include this file directly." );


Cóż to takiego TYPO3_MODE?

EDIT2:

Rozwiązaniem okazał się "pusty" plik init.php. Po ponownym skopiowaniu jest OK.



[Ten temat był edytowany 2 razy. Ostatnio 14.04.2012 o 22:14.]

Street Sweeper Social Club
Napisane: 18.04.2012 [09:07]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Kopiowanie kilku tysięcy plików - plik po pliku - jest jak proszenie się o kłopoty i własnie je dostałeś.

Najlepszym sposobem jest rozpakowywanie zipa na serwerze docelowym.

=======================================
t33k