Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Upgrade na home.pl do wersji 4.5.x oraz problem z compressionLevel


Autor Wiadomość
Napisane: 23.08.2011 [18:12]
mushroomhead
Twórca tematu
zarejestrowany: 25.11.2009
Posty: 51
Witam,

mam problem z upgrade'm na home.pl
Uaktualniam z wersji 4.3.2

Nowa wersja 4.4.10 działa, ale jeśli w InstallTool ustawie compressionLevel =0
Wszelkie inne wartości [BE][compressionLevel] rozwalają mi backend.

Probowałem jeszcze potem zrobić upgrade z 4.4.10 do 4.5.5, ale w 4.5.5 nawet backend się w ogóle nie wyświetla bez względu na poziom kompresji.

Nie wiem czy to jakiś problem z zlib..Podobne operacje robiłem na nazwa.pl i wszystko poszło ok.
A więc czy da się tam w ogóle ustawić ten compressionLevel na jakaś normalną wartość ? Nadmienie tylko, że plik .htaccess jest poprawny i jest w nim

# Allow Apache to handle compressed .js and .css files correctly
<FilesMatch "\.js\.gzip$">
AddType "text/javascript" .gzip
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.css\.gzip$">
AddType "text/css" .gzip
</FilesMatch>
AddEncoding gzip .gzip
Napisane: 24.08.2011 [11:02]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Zakładam, że problem masz tylko pod IE. To dość częsta sprawa. IE jakoś słabo sobie z tymi kompresjami radzi

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 24.08.2011 [11:28]
mushroomhead
Twórca tematu
zarejestrowany: 25.11.2009
Posty: 51
IE w ogóle nie używam tylko firefoxa. Pod chrome podobnie się zachowuje..
Dlatego jestem ciekawy czy może komuś z Was to działa jak należy i tylko ja mam z tym przejścia..
Napisane: 24.08.2011 [23:42]
pml
zarejestrowany: 10.01.2010
Posty: 98
http://forum.typo3.pl/forum/post/instalacja/1955.html
Napisane: 25.08.2011 [23:47]
mushroomhead
Twórca tematu
zarejestrowany: 25.11.2009
Posty: 51
Wielkie dzięki!!!!! Po uwzględnieniu tych wszystkich poprawek w linku pomogło.