Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

TYPO3 4.3.0 No pages are found on the rootlevel! - po przegraniu na inny serwer


Autor Wiadomość
Napisane: 17.01.2011 [13:03]
grzenio
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.01.2011
Posty: 4
Witam. Dostałem od klienta kopie sajtu wersja 4.3.0 i baza postgres 8.3. Po odpaleniu strony dostaje sql debug i "No pages are found on the rootlevel!"
Co to może być i gdzie szukać problemu?
Napisane: 17.01.2011 [14:26]
grzenio
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.01.2011
Posty: 4
temat mozna zamknac

rozwiazanie: oddanie do pg_hba.conf usera jako trust
Napisane: 17.01.2011 [15:15]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Jak Ci się zachowuje instalacja na postgresie ? na potykasz jakieś problemy czy wszystko działa gładko ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 17.01.2011 [15:20]
grzenio
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.01.2011
Posty: 4
niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytania, gdyz dostalem paczke od klienta na plycie i tylko dopiero co odpalilem to u siebie na serwerze testowym dla developerow do sprawdzenia serwisu
sam sajt ma okolo 3gb i baza okolo 80mb.

nie instalowalem serwisu tylko odtworzylem z archiwum. jedynie co moge dodac to musialem postgres-contrib doinstalowac i memcached.

jak bedziesz chcial moge dac pelnego apt-geta ktorego wykonalem dla typo3 dla czystego systemu

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 17.01.2011 o 15:35.]
Napisane: 17.01.2011 [15:42]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
pokaźna stronka icon_smile.gif

witamy na forum - jak coś szukaj wiedzy i dziel się wiedzą.

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 17.01.2011 [16:07]
grzenio
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.01.2011
Posty: 4
spoko. pewnie jak nie ja to developerzy beda tu szukac pomocy icon_smile.gif