Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Problem z zalogowaniem się do BE po upgrade 4.3 > 4.4.2


Autor Wiadomość
Napisane: 22.09.2010 [13:25]
m_kola
Twórca tematu
zarejestrowany: 11.10.2008
Posty: 351
Jak w temacie. Miałem wcześniej solone hasła, przy aktualizacji informacja, żeby wywalić bo są już w TYPO3 zaimplementowane. Super, wszystko lata, sprawdzałem na serwerze testowym itp.
Tylko nie wpadłem na to, żeby się przelogować w BE. Okazuje się, że po wylogowaniu nie mogę się już zalogować.
Na docelowym serwerze jestem jeszcze zalogowany i próbuję utrzymać ten stan rzeczy aż do rozwiązania problemu icon_smile.gif
Pomysły?

edit: ok, wiem już, że to nie jest tylko problem dla solonych. Wyłączenie nic nie zmienia, po upgrade nie można się zalogować icon_frown.gif

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 22.09.2010 o 13:53.]

Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.

.........................................................................
[url]www.katalog.optiweb.pl[/url] - Darmowy katalog linków
Napisane: 22.09.2010 [15:58]
m_kola
Twórca tematu
zarejestrowany: 11.10.2008
Posty: 351
Wielki wodzu Biesior rozwalił temat icon_smile.gif
Wystarczyło zakomentować:
TYPOSCRIPT
$TYPO3_CONF_VARS['BE']['loginSecurityLevel'] = 'normal';
$TYPO3_CONF_VARS['FE']['loginSecurityLevel'] = 'normal';

A to było ustawione żeby wcześniejsze solenie mi działało.
Po wywaleniu tego logowanie działa.

Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.

.........................................................................
[url]www.katalog.optiweb.pl[/url] - Darmowy katalog linków