| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 17.03.2009 [14:57]
|
|
|
dpacholczyk
Twórca tematu
|
Hmm...rozwiązuje jeden problem pojawia się następny wracamy do menu |pozycja1|pozycja2|pozycja3| Chciałbym zrobić coś takiego aby pozycja1 i pozycja2 miały atrybut class="pierwsze" a pozycja3 miała atrybut class="trzecia" w jaki sposób można taki myk wykonać? |
|
Napisane: 17.03.2009 [15:08]
|
|
|
m_kola
|
Podsunę Ci kawałek TS z jednego szablonu, który mam zastosowany u siebie, myślę że to powinno wystarczyć do rozwiązania Twojego problemu: TYPOSCRIPT temp.MenuLinks = HMENU
temp.MenuLinks {
special = directory
special.value = 19
#maxItems = 5
excludeUidList =
#wrap = |
# Hauptmenue
1 = TMENU
1 {
wrap = <ul> | </ul>
expAll = 1
noBlur = 1
NO {
ATagTitle.field = subtitle//title
wrapItemAndSub = <li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||<li class="button1">|</li>||
ATagParams = accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||accesskey="1"||
}
IFSUB = 1
IFSUB {
ATagTitle.field = subtitle//title
wrapItemAndSub = <li class="button1">|</li>||<li class="button2">|</li>||<li class="button3">|</li>||<li class="button4">|</li>||<li class="buttonlast">|</li>||
ATagParams = accesskey="1"||accesskey="2"||accesskey="3"||accesskey="4"||accesskey="5"||
allWrap = | <!--<![endif]-->
linkWrap = |<!--[if IE 7]><!-->
ATagBeforeWrap = 1
}
SPC < .ACT
SPC = 1
SPC.doNotShowLink = 0
SPC.doNotLinkIt = 1
SPC.backColor = #000000;
SPC.allWrap = <li class="leftnavspc"> | </li>
} Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.
......................................................................... www.katalog.optiweb.pl - Darmowy katalog linków |
|
Napisane: 17.03.2009 [15:19]
|
|
|
dpacholczyk
Twórca tematu
|
no tak działam ze splitem, ale jakoś go pojąc nie mogę. Czy mam zdefiniować każdą pozycję z osobna? Czy nie mogę jakoś z automatu zrobić tak żeby powiedzieć typo tak: słuchaj od góry do dołu jedziesz wszystko tak samo jak dobijasz do ostatniej pozycji ustaw to tak! Czy jeżeli - załóżmy - mam 10 pozycji to musze to zrobić tak: TYPOSCRIPT ATagParams = class="pierwsza"||class="pierwsz||...||class="ostatnia" ?? |
|
Napisane: 17.03.2009 [15:51]
|
|
|
m_kola
|
No niestety ten kod raczej tak działa, innego póki co nie znam Mam świadomość, upierdliwości takiego rozwiązania przy serwisie, który żyje. Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.
......................................................................... www.katalog.optiweb.pl - Darmowy katalog linków |
|
Napisane: 17.03.2009 [18:13]
|
|
|
biesior
admin
|
poczytaj o optionSplit w TSref to pozwala używać różnych opcji wg dwóch głównych podziałów: TYPOSCRIPT pierwszy element |*| środkowe elementy |*| ostatni element drugi podział to TYPOSCRIPT pierwszy element || drugi element || n-ty element oraz kombinacji tych podziałów... TYPOSCRIPT p1 || p2 || p3 |*| s1 || s2 || s3 |*| o1 || o2 || o3 http://typo3.org/documentation/document-library/references/doc_core_tsref/4.2.0/view/1/3/ Mój Muminek, moja Ula odeszła
|
|
Napisane: 17.03.2009 [18:25]
|
|
|
biesior
admin
|
dpacholczyk napisał/a Chciałbym zrobić coś takiego aby pozycja1 i pozycja2 miały atrybut class="pierwsze" a pozycja3 miała atrybut class="trzecia" to spowoduje, że wszystkie będą "pierwsze" tylko ostatnia będzie "ostatnia": TYPOSCRIPT ATagParams = class="pierwsze" |*||*| class="ostatnia" # BEZ SPACJI pomiędzy |*||*| !!! Mój Muminek, moja Ula odeszła
|