Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Problem z typolink


Autor Wiadomość
Napisane: 27.08.2012 [12:32]
mojek
Twórca tematu
zarejestrowany: 02.06.2008
Posty: 3
Witam
Mam taki ts ktory wyciaga podstrony i wrzuca do szablonu, problem polega na tym że nie wiem jak wyciągnąć uid w typolink




TYPOSCRIPT
lib.petycje = CONTENT
 lib.petycje {
    table = pages
    select {
     pidInList = 90
     orderBy = sorting
     max = 3
    }
    renderObj = COA
 
    renderObj {
 
    10 = TEMPLATE
    10 {
      template = FILE
      template.file = fileadmin/templates/www/_petycja_short.html
      marks {
    TYTUL = TEXT
    TYTUL.field = title
        TYTUL.typolink{
          parameter = 93 #Tutaj jak pobrać uid strony
        }    
 
      }
 
    }
   }
}


Byłbym wdzięczny za pomoc.
Napisane: 27.08.2012 [13:27]
sim_co
zarejestrowany: 18.02.2010
Posty: 168
TYPOSCRIPT
TYTUL.typolink{
          parameter.field = uid #Tutaj jak pobrać uid strony
        }


simcode.pl
Napisane: 27.08.2012 [13:30]
mojek
Twórca tematu
zarejestrowany: 02.06.2008
Posty: 3
dzieki WIELKIEicon_smile.gif