Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat bez odpowiedzi

Szablon nie wyswietla zawrotosci.


Autor Wiadomość
Napisane: 22.08.2012 [20:29]
Nestor
zarejestrowany: 22.08.2012
Posty: 1
Witam, szukalem na waszym forum tego probelmu ale nie znalzlem, moze zle szukalem ale nie wiem. Chodzi o to ze zainstalowalem typo3 i Mt menagera w celu instalacji szablonu. z tej stronki patrzylem i robilem dokladnie jak w filmiku http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oyf4F-V4r74 pozniej pokazuej że mozna wejsc aby zobaczyc strone (szablon) od 11:23

jak klikam pokaz strone to pokazuje mi sie tylko tlo szablonu, http://cms.mud.pl ja juz kompletnenie nie wiem gdzie jest problem.
Ale jak wchodze po edycji szablonu to widze te wszystkie dane jakie powinny sie wyswietlac...

Web/Lista

i wchodze w cms.mud.pl-strona glowna
to pokazuje mi sie cala zawartosc jaka powinna byc wyswietlona.

Jak wchdoze w pliki html czy otwieram poprzez www to wszystko jest ok i sa prawa dostepu.

Prosze o pomoc jesli jest taka mozliwa.


Poradziłem sobie że wyświetla zawartość, dziwne jest to że po zaintalowaniu TemplaVoila to dopiero ruszylo... bez tego było tylko tło szablonu. Mam natomiast jeszcze jeden problem

TemplaVoila ERROR:

Couldn't find a Data Structure set for table/row "tt_content:380".
Please select a Data Structure and Template Object first.


nie tylko 380 jest kilka innych ale jak rozwiąże 380 będę wiedział jak poradzić sobie z resztą, widziałem że jest kod html do podgladu ale nie można go edytować przypuszcam że są złe ścieżki...

Klikam/ templaVoila/ pokazuje mi coś takiego nie bardzo to rozumiem .... /cms.mud.pl/Strona główna/Storage folder/ jak kliknę w to pokazuje mi się control center i tu można mapować. Poprawiłem już ścieżki do plików z szablonu poprzez "automatyczne naprawianie" poprawilo wszystko na prawidlowe.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Global Processing XML 6.7 K bytes
Strona główna
[No icon] File reference: /monolyth/www/users/nestor/CMS/fileadmin/templates/Bluee/index.html.cachetmp
Description:
Mapping status: Template file was updated since last mapping (24-08-12 09:03) and you might need to remap the Template Object!
------------------------------------------------------------------------------------------------


I jak kliknę Updae mapping / mapping to mam możliwość podglądu "preview" ale nie widzę nigdzie tem edycji kodu...

Treść kodu HTML
------------------------------------------------------------------------------------------------
<link href="/fileadmin/templates/blank_dev/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<script type="text/javascript" src="/fileadmin/templates/blank_dev/lib/jquery-1.3.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/fileadmin/templates/blank_dev/lib/jquery.tools.js"></script
------------------------------------------------------------------------------------------------


wydaje mi się że poprawnie powinno być

<link href="/fileadmin/templates/Bluee/css/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />

------------------------------------------------------------------------------------------------
/fileadmin/templates/Bluee/css
$ ls
style.css
------------------------------------------------------------------------------------------------


I tak z innymi plikami chyba też powinno być, jeśli się mylę poprawcie mnie.

Wracając do problemu

Couldn't find a Data Structure set for table/row "tt_content:380".


to może z tym będzie tak samo, niestety znam słabo angielski a wszela literatura odnosnie typo3 jest w tym języku lub niemieckim. Poszukałem na googlach trochę o tym ale porady jakie znalazlem nadal nic mi nie mowią dlatego postanowilem tutaj jeszcze raz napisać...

Oczywiscie tłumaczyłem sobie translatorem googla ale sami wiecie jak to działa czasami...

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 24.08.2012 o 10:17.]
Załącznik