|
Napisane: 21.01.2010 [11:50]
|
|
dpacholczyk
Twórca tematu
|
Witam wstawiłem sobie do templatki marker i podpiąłem pod niego rozszerzenie w ten sposób
temp.baner1 = RECORDS
temp.baner1 {
source = tt_content_36
tables = tt_content
dontChekcPid = 1
}
Problem w tym, że dostawia mi to div`a
<div id="c36" class="csc-default">
<!-- zawartość rozszerzenie -->
</div>
Problem w tym, że wstawiam to w zakładki js i kurcze rozwala mi to całą animacje. Jak to usunąć ?
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
|
|
Napisane: 21.01.2010 [17:00]
|
|
zbycho
|
Spruboj z COA:
page = PAGE
page.typeNum = 0
page.10 = COA
page.10.10 = TEXT
page.10.10.value = ble ble
page.10.20 = FILE
page.10.20.file = fileadmin/zbycho/js/ble.txt
|
|
Napisane: 01.05.2010 [21:57]
|
|
mkamosz
|
lib.box_news = RECORDS
lib.box_news {
source = 10
tables = tt_content
dontCheckPid = 1
}
Mam dokładnie ten sam problem - pytanie czy jest jakaś możliwość aby zmusić TYPO3 do nie wrzucania własnych znaczników. Robi się taki burdel na kółkach - normalnie DIVOLANDIA 
A tak na serio - połowa skryptów mi nie działa na stronie poprzez te dostawiane <div id="c16" class="csc-default"></div>. Muszę mieć zachowaną strukturę taką jaką sobie sam stworzyłem.
Jakaś rada ?
--
Pozdro
Michał
|
|
Napisane: 01.05.2010 [22:36]
|
|
kss
admin
|
Jeżeli masz TYPO3 4.3 i używasz rozszerzenia css_styled_content do renderowania wprowadzonej treści to plik TS odpowiadający za generowany z elementów treści kod html znajduje się tutaj:
typo3\sysext\css_styled_content\static\setup.txt
Gdzieś w linii 50 zaczyna się kawałek odpowiedzialny za "owijanie" każdego CE divem.
Masz trzy różne wyjścia:
1) zmodyfikować ten kod samodzielnie (oczywiście nie w źródle),
2) w "include static from extension" w root template wybrać jedną z wcześniejszych wersji css_styled_content, bo we wcześniejszych elementy treści nie były owijane divem,
3) zupgradować swoje TYPO3 do wersji 4.4 BETA, gdzie otrzymujesz dodatkowy frame "No border", który nie owija elementu treści żadnym divem.
|
|
Napisane: 02.05.2010 [15:43]
|
|
dpacholczyk
Twórca tematu
|
Jeżeli masz TYPO3 4.3 i używasz rozszerzenia css_styled_content do renderowania wprowadzonej treści to plik TS odpowiadający za generowany z elementów treści kod html znajduje się tutaj:
typo3\sysext\css_styled_content\static\setup.txt
Gdzieś w linii 50 zaczyna się kawałek odpowiedzialny za "owijanie" każdego CE divem.
Masz trzy różne wyjścia:
1) zmodyfikować ten kod samodzielnie (oczywiście nie w źródle),
2) w "include static from extension" w root template wybrać jedną z wcześniejszych wersji css_styled_content, bo we wcześniejszych elementy treści nie były owijane divem,
3) zupgradować swoje TYPO3 do wersji 4.4 BETA, gdzie otrzymujesz dodatkowy frame "No border", który nie owija elementu treści żadnym divem.
Super dzięki za odpowiedź.
Poczekam chyba spokojnie do wersji 4.4 bo aktualnie nie jest to jakiś specjalny problem Aczkowliek czasem mnie irytuje
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
|