Tematy bez nowych odpowiedzi

Problem z nadmiarowym div`em

Autor Wiadomość
Napisane: 21.01.2010 [11:50]
dpacholczyk
Twórca tematu
Witam wstawiłem sobie do templatki marker i podpiąłem pod niego rozszerzenie w ten sposób

TYPOSCRIPT
temp.baner1 = RECORDS
temp.baner1 {
  source = tt_content_36
  tables = tt_content
  dontChekcPid = 1
}

Problem w tym, że dostawia mi to div`a

<div id="c36" class="csc-default">
<!-- zawartość rozszerzenie -->
</div>

Problem w tym, że wstawiam to w zakładki js i kurcze rozwala mi to całą animacje. Jak to usunąć ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
Napisane: 21.01.2010 [17:00]
zbycho
Spruboj z COA:

TYPOSCRIPT
page = PAGE
page.typeNum = 0
page.10 = COA
page.10.10 = TEXT
page.10.10.value = ble ble
page.10.20 = FILE
page.10.20.file = fileadmin/zbycho/js/ble.txt

Napisane: 01.05.2010 [21:57]
mkamosz
TYPOSCRIPT
lib.box_news = RECORDS
lib.box_news {
  source = 10
  tables = tt_content
  dontCheckPid = 1
}

Mam dokładnie ten sam problem - pytanie czy jest jakaś możliwość aby zmusić TYPO3 do nie wrzucania własnych znaczników. Robi się taki burdel na kółkach - normalnie DIVOLANDIA icon_smile.gif

A tak na serio - połowa skryptów mi nie działa na stronie poprzez te dostawiane <div id="c16" class="csc-default"></div>. Muszę mieć zachowaną strukturę taką jaką sobie sam stworzyłem.

Jakaś rada ?

--
Pozdro
Michał
Napisane: 01.05.2010 [22:36]
kss
admin
Jeżeli masz TYPO3 4.3 i używasz rozszerzenia css_styled_content do renderowania wprowadzonej treści to plik TS odpowiadający za generowany z elementów treści kod html znajduje się tutaj:

typo3\sysext\css_styled_content\static\setup.txt

Gdzieś w linii 50 zaczyna się kawałek odpowiedzialny za "owijanie" każdego CE divem.

Masz trzy różne wyjścia:
1) zmodyfikować ten kod samodzielnie (oczywiście nie w źródle),
2) w "include static from extension" w root template wybrać jedną z wcześniejszych wersji css_styled_content, bo we wcześniejszych elementy treści nie były owijane divem,
3) zupgradować swoje TYPO3 do wersji 4.4 BETA, gdzie otrzymujesz dodatkowy frame "No border", który nie owija elementu treści żadnym divem.

Certyfikowany Integrator Systemu TYPO3
http://www.cms-partner.pl
Napisane: 02.05.2010 [15:43]
dpacholczyk
Twórca tematu

Jeżeli masz TYPO3 4.3 i używasz rozszerzenia css_styled_content do renderowania wprowadzonej treści to plik TS odpowiadający za generowany z elementów treści kod html znajduje się tutaj:

typo3\sysext\css_styled_content\static\setup.txt

Gdzieś w linii 50 zaczyna się kawałek odpowiedzialny za "owijanie" każdego CE divem.

Masz trzy różne wyjścia:
1) zmodyfikować ten kod samodzielnie (oczywiście nie w źródle),
2) w "include static from extension" w root template wybrać jedną z wcześniejszych wersji css_styled_content, bo we wcześniejszych elementy treści nie były owijane divem,
3) zupgradować swoje TYPO3 do wersji 4.4 BETA, gdzie otrzymujesz dodatkowy frame "No border", który nie owija elementu treści żadnym divem.

Super dzięki za odpowiedź.

Poczekam chyba spokojnie do wersji 4.4 bo aktualnie nie jest to jakiś specjalny problem icon_smile.gif Aczkowliek czasem mnie irytuje

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.