| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 30.09.2009 [14:25]
|
|
|
krazen
Twórca tematu
|
Witam wszystkich! Mam szablon stworzony na podstawie htmla i parsowany za pomocą rozszerzenia Template Auto-parser. Robiłem go na podstawie tego tutoriala: http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/doc_tut_templselect/0.1.0/view/ Teraz ten szablon chcę wyeksportować wraz z wszystkimi jego plikami. Pliki mam w fileadmin/template/main i fileadmin/template/main/img. Próbowałem dodawać pliki do resources ale przy imporcie wgrywają się po prostu do folderu uploads/tf. Jedyny plik jaki mi się poprawnie importuje to fileadmin/template/main/index.html. Czy da się jakoś dołączyć pozostałe pliki tak żeby przy imporcie zachować strukturę katalogów? Pozdrawiam |
|
Napisane: 30.09.2009 [15:35]
|
|
|
biesior
admin
|
Niestety nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania, teoretycznie powinno działać, ale... jak sam widzisz nie do końca... Często stosowaną praktyką przy eksporcie jest stworzenie dwóch plików - *.t3d ze strukturą DB i *.zip z plikami do wgrania do folderu fileadmin/ nie wiem czy Cię to usatysfakcjonuje, na pewno pozwoli na przeskoczenie tego problemu "na szybko" Gdybyś znalazł lepsze rozwiązanie daj znać Mój Muminek, moja Ula odeszła
|