|
Napisane: 09.04.2009 [13:37]
|
|
biesior
admin
Twórca tematu
|
W zasadzie nie jestem pewien, czy to na pewno kwestia TV, ale gdzieś muszę to umieścić, ogólnie, uruchomiłem w końcu tego nieszczęsnego pdf_generatora2 i wymusiłem używanie dostosowanego szablonu (zarówno dla PDF'a jak i do druku) i choć oba używają tego samego, strona do wydruku używa wskazanego w TV CSS'a, natomiast PDF'y są generowane bez styli...
Co może być przyczyną ??
(PS. właśnie sobie uświadomiłem, że powinienem również spróbować wygenerować PDF'a w klasycznym MTB, żeby ew. wykluczyć problem z TV ) dam znać jak tylko to zrobię...
Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast
|
|
Napisane: 25.05.2009 [16:55]
|
|
erbi
|
jestem ciekaw czy udalo ci sie podpiac te style :>
|
|
Napisane: 26.05.2009 [08:56]
|
|
biesior
admin
Twórca tematu
|
Tak, w końcu mi się to udało, ale niestety nie wiem co było przyczyną. Trochę już namieszałem w ustawieniach i nie jestem pewien, czy tak naprawdę ustawiłem tam coś niestandardowego, czy wręcz przeciwnie powróciłem do ustawień (mniej więcej) wyjściowych.
Podstawiłem też nowy uproszczony szablon z uproszczonym CSS'em do tego PDF'a (choć domyślam się, że nie mógł on wpłynąć na ogólne działanie lub nie działanie). Ostatnim krokiem po którym nagle "samo" ruszyło było dopisanie w CONSTANTS wartości:
pdf_generator2.cssmedia = screen (choć też domyślam się, że nie tu był pies pogrzebany, bo wg manuala rozszerzenia jest to wartość domyślna.)
Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast
|