| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 23.12.2007 [11:16]
|
|
|
motyl
Twórca tematu
|
Witam Mam szablon html, którego częśc - tabelke z nagłówkiem (colspan 3) i 3 kolumnami poniżej. chciałem go zmapowac w templavoila jako flexible content element. Po zmapowaniu kolumn wyskakuje "no content found", i to raz przy jednej kolumnie, a raz przy innej, a innym razem przy wszystkich - zupełnie losowo. nagłówek i root mapują się bez problemu. Próbowałem mapować na różne sposoby - z elementem ROOT zmapowanym do div otaczającego całą tabelkę, albo do znacznika table; z nagłówkiem i kolumnami mapowanymi do td albo do div który jest w td. Najgorsze jest to że w zeszłym tygodniu udało mi się bez problemu zmapować ten content element i wszystko działało, teraz zmieniłem w pliku html jakiś drobiazg - wysokość wiersza, więc próbowałem zmapować jeszcze raz szablon (żeby uwzględniał zmianę zrobiona w html), ale już mi się nie udało. Szablon html jest oczywiście poprawnym XHTML 1.0 Transitional. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Ja już nie mam kompletnie pomysłu, co może być źle. WERSJE: Typo3 v4.1.3 TV 1.3.3 CSS styled content 0.3.1 [Ten temat był edytowany 2 razy. Ostatnio 25.12.2007 o 14:31.] |
|
Napisane: 25.12.2007 [14:32]
|
|
|
motyl
Twórca tematu
|
Załączam plik html z tą tabelką którą chcę zmapować - mogłby ktoś sprawdzić u siebie czy daje się ją zmapować? Pozdrawiam |
|
Napisane: 01.01.2008 [21:35]
|
|
|
IronMark
|
Rowniez witam powodzenia w Nowym Roku 2008 dla wszystkich. Ja moglem pod TemplaVoila box.html zmapowac (patrz ponizej oraz na samym koncu rowniez obrazek motyl-box-TO.png) (Typo 3 4.1.5 / TemplaVoila 1.3.3) Nie uzywalem polskich liter w nazwach "field_xxxxx" Powodzenia --- <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <!-- This website is powered by TYPO3 - inspiring people to share! TYPO3 is a free open source Content Management Framework initially created by Kasper Skaarhoj and licensed under GNU/GPL. TYPO3 is copyright 1998-2006 of Kasper Skaarhoj. Extensions are copyright of their respective owners. Information and contribution at http://typo3.com/ and http://typo3.org/ --> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="typo3temp/stylesheet_74f99b87a3.css" /> <title>Box</title> <meta name="generator" content="TYPO3 4.1 CMS" /> <script type="text/javascript" src="typo3temp/javascript_757c080409.js"></script> </head> <body> <table width="800px" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="box1"> <!--DWLayoutTable--> <tr> <td height="30px" colspan="3" align="center" valign="middle" class="box_header"><div align="center">Naglowek</div></td> </tr> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td width="266" valign="top" id="leftBoxColum"><div align="center">Lewa kolumna .. lewa kolumna ... lewa kolumna Lewa kolumna .. lewa kolumna ... lewa kolumna Lewa kolumna .. lewa kolumna ... lewa kolumna Lewa kolumna .. lewa kolumna ... lewa kolumna Lewa kolumna .. lewa kolumna ... lewa kolumna </div> </td> <td width="267" valign="top" id="middleBoxColum"><div align="center">Srodkowa kolumna ############# srodkowa kolumna Srodkowa kolumna ############# srodkowa kolumna Srodkowa kolumna ############# srodkowa kolumna Srodkowa kolumna ############# srodkowa kolumna Srodkowa kolumna ############# srodkowa kolumna </div> </td> <td width="266" height="226" valign="top" id="rightBoxColum"><div align="center">Prawa kolumna ------------------- prawa kolumna Prawa kolumna ------------------- prawa kolumna Prawa kolumna ------------------- prawa kolumna Prawa kolumna ------------------- prawa kolumna Prawa kolumna ------------------- prawa kolumna </div> </td> </tr> </table> </body> </html> <!-- Parsetime: 235 ms--> [Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 01.01.2008 o 21:47.] Pozdrawiam
Mark |
|
Napisane: 07.01.2008 [23:57]
|
|
|
motyl
Twórca tematu
|
na zrzucie ekranu przez Ciebie przesłanym ROOT element'em jest BODY a nie TABLE albo DIV otaczający TABLE jak u mnie. w załączniku zrzut ekranu - wystarczy ze zmapuje ROOT i header i już mi wyskakuje błąd przy próbie zmapowania kolejnego pola. |