Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Templavoila i skasowany content


Autor Wiadomość
Napisane: 08.10.2010 [15:00]
camelr1984
Twórca tematu
zarejestrowany: 11.12.2008
Posty: 60
Witam

Używam sobie Templavoila i na stronie tworze sobie jakis content a potem go kasuje.

Po takiej operacji wartość pola deleted w tabeli tt_content powinna być równa 1 , a jest 0, nie ważne czy skasowany czy nie, zawsze jest 0, w jaki sposób Templavoila rozróżnia skasowane elementy od nie skasowanych.

Wie ktoś może gdzie szukać takiej informacji w bazie ?

Z góry dziękuje za wskazówki
Napisane: 08.10.2010 [18:13]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
Ikona 'Unlink' nie usuwa rekordu (przez nadanie mu flagi deleted=1) tylko 'odłącza' od aktualnego kontenera. Po tej operacji element znajduje się w górnej zakładce Elementy nieużywane i wciąż może być umieszczony z powrotem na tej lub innej stronie (jak również można go np. użyć z poziomu TS bez osadzania w danym konetanerze, co byłoby niemożliwe, gdyby dostał flagę deleted)

Dopiero po kliknięciu ikony kosza spowoduje jego usunięcie w rozumieniu usuwania standardowego - dopiero wówczas będzie np. dostępny w rozszerzeniach do odzyskiwania usuniętych rekordów.

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come