Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Problem z podłaczaniem szablonu


Autor Wiadomość
Napisane: 11.06.2010 [15:13]
cobalt
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.06.2010
Posty: 99
Mam problem z podłączeniem szablonu, po mapowaniu wyświetla mi się takie coś
http://img20.imageshack.us/img20/9038/typo1.jpg

oczywiście podłączyłem do root page, templetatke page main ale nic nie wyświetla
robię to na podstawie tej dokumentacji http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/doc_tut_ftb1/1.0.1/view/1/2/

a i przy podłączaniu do root page wyświetla mi się takie coś:
PHP
PHP Warning
PHP Warning: xml_parser_set_option() [function.xml-parser-set-option]: Unsupported target encoding "iso-8859-2" in /t3lib/class.t3lib_div.php line 2537


proszę o odpowiedz
hosting mam na home.pl ale dodałem katalog tmp i zedytowałem plik index
po za tym mam najnowsza wersje typo3
Napisane: 14.06.2010 [09:35]
cobalt
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.06.2010
Posty: 99
zrobiłem wszystko od nowa i działa!
Ale problem ostatni to załączenie styli css do stronki.
Dodałem regułe do TempleViola żeby includowało css i pobiera go na stronę;po kliknięciu ctrl+U pokazuje mi się takie coś:

//chodzi o ten fragment
HTML
<style type="text/css" id="internalStyle">
		/*<![CDATA[*/
		BODY {	margin: 0 0 0 0; background-color: white; }
		/*]]>*/
	</style>
	<link href="fileadmin/templeViola/main/res/stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>


mam również dodany statyczny szablon css style content
więc jeśli pobiera plik css to czemu style nie działają ?

[edit]
Ale że mnie sierota nie zauważyłem że mam niepoprawny link do pliku css, najdziwniejsze jest to że typo samo sobie wyznaczył ścieżkę, dlatego nie wiozłem pod uwagę tego że może być zła ścieżkaicon_wink.gif Jak idzie zedytować ścieżkę która podpina plik css?

[Ten temat był edytowany 2 razy. Ostatnio 14.06.2010 o 09:58.]