Tematy bez nowych odpowiedzi

sr_feuser_register - spolszczenie, chce ktoś ?

Autor Wiadomość
Napisane: 06.04.2008 [23:12]
biesior
admin
Twórca tematu
Oczywiście nie znalazłem, więc sobie sam zrobiłem icon_wink.gif

Jest to wczesna beta, dość wiernie przetłumaczona a co za tym idzie nie w każdym miejscu dobrze jest być po polski icon_wink.gif

Oczywiście jak to poprawię zamieszczę nową wersję póki co w załączniku jest ... jak jest...

Plik z załącznika (pl.locallang.xml) należy umieścić w katalogu typo3conf/l10n/pl/sr_feuser_register/pi1/ (w razie potrzeby utworzyć katalog, jeśli już tam istnieje taki plik - z'back'upować go! nie ponoszę odpowiedzialności, jeśli moje tłumaczenie nie przypadnie Ci do gustu i nie będziesz w stanie cofnąć zmian!)

Wszelkie poprawki sugeruję robić za pomocą narzędzia locallang-XML translation tool (llxmltranslate) do pobrania jako EXT z oficjalnego repozytorium.

PS. Nie czekaj na ostateczne "rewelacyjne" tłumaczenie, poprawię kilka 'kfiatkoof' które zbyt mocno się rozsypują, jednakże resztę pozostawię jak jest - dzięki temu użytkownicy będą chętniej dostosowywać treść do własnych witryn icon_wink.gif

Przetłumaczyłem wszystko (bez dwóch linijek) więc zarówno formularze rejestracji i edycji jak również maile wysyłane z żądaniami potwierdzenia są spolszczone. Po prostu RTG - ready to go icon_wink.gif

Pamiętaj też, że wtyczka pozwala na "wariacje" - mniej lub bardziej formalną treść komunikatów, maili etc. domyślnie wszystkie one są w ogólnym tonie www. znaczy się są takie same (podobnie zresztą jak w oryginale) - Jeśli chcesz, możesz użyć treści formalnej (Twoje zgłoszenie zostało odrzucone) oraz zdefiniować odmienną, nieformalną dla tego samego zdarzenia (Spieprzaj dziadu!) icon_biggrin.gif

Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.

T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast
Załącznik

pl.locallang.zip (Typ pliku: application/x-zip-compressed, Rozmiar: 17.2 kilobajty) — 86 pobrania
Napisane: 07.04.2008 [11:30]
kss
admin
Dzięki biesior

Połączyłem Twoje tłumaczenie z tym, które było już na serwerze tłumaczeń. Teraz pi1 jest już pełne. Za dwa dni po synchronizacji mirrorów będzie je można pobierać.

--
pzdr
Krystian

Certyfikowany Integrator Systemu TYPO3
http://www.cms-partner.pl
Napisane: 07.04.2008 [12:24]
biesior
admin
Twórca tematu
kss napisał/a
Za dwa dni po synchronizacji mirrorów będzie je można pobierać.

OOO... mówiłem, że wymaga dopracowania, robiłem je na localhoście więc nie byłem w stanie w pełni sprawdzić, (choćby treści wysyłanych listów, bo moja winda nie ma smtp'a)!

Jeśli chcesz je dodać do repozytorium proszę poświęć kilka chwil i poprzestawiaj zmienne typu %s tak, żeby to było gramotne, pls ;D

T3CI
KO System enthusiast
Napisane: 07.04.2008 [13:01]
kss
admin
Spokojnie - sprawdziłem większość tłumaczenia, poprawiłem gdzie było trzeba... no niestety oprócz treści listów icon_smile.gif, ale te akurat i tak każdy raczej układa własne. Spojrzę jeszcze wieczorem na tłumaczenie samych wiadomości email.

--
pzdr
Krystian

Napisane: 07.04.2008 [13:20]
biesior
admin
Twórca tematu
uff Wielki kss czuwa ! To dobrze icon_smile.gif

Zaraz posyłam spolszczenie Indexed Searcha (choć samego EXT nie udało mi się zmusić do pracy ;>icon_wink.gif

Tym razem będzie na cito (jest dużo mniejszy i mniej pokręcony)

T3CI
KO System enthusiast
Napisane: 07.04.2008 [13:40]
kss
admin

Ale indexed_search jest już spolszczony...
Wszystkie rozszerzenia systemowe są przetłumaczone.

Napisane: 07.04.2008 [13:49]
biesior
admin
Twórca tematu
Za późno! icon_wink.gif patrz wątek obok, w razie czego usuń icon_wink.gif

T3CI
KO System enthusiast