Tematy bez nowych odpowiedzi

Template strony typo3.pl

Autor Wiadomość
Napisane: 24.04.2008 [11:09]
biesior
admin
Twórca tematu
Witam, chciałbym przygotować plik *.t3d na potrzeby FAQ - Fast Start Template - jak zacząć - w oparciu o layout strony polskiej, proszę, aby autor (dysponent plików) podesłał mi pliki z folderu fileadmin/layout (o ile nie zastrzega sobie spraw) icon_wink.gif i ewentualnie TS'a renderującego subparts (e-mail z profilu)

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 24.04.2008 o 11:10.]

Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.

T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast
Napisane: 24.04.2008 [12:23]
kss
admin
Super.

A możesz dać linka do oryginalnego tutoriala? Jakoś nie kojarzę go.

Certyfikowany Integrator Systemu TYPO3
http://www.cms-partner.pl
Napisane: 24.04.2008 [13:59]
biesior
admin
Twórca tematu
C'mon nie ma takiego, jest kilka darmowych templatów t3d do ściągnięcia, ale wolałbym, przygotować wersję polską-polską (będę to robił od początku)

Plan jest taki, że przygotuję prostą strukturę (kilka stron bez dodatków) z szablonem typo3.pl (mogę sam coś udłubać, ale taki będzie ładniejszy) i wyeksportuję to do t3d (metoda sugerowana zamiast tworzenia dummy pakietów do ściągnięcia)

Instaluje się to tak, że katalog z templatem wgrywa się do fileadmin'a potem web->root -> import z pliku .t3d i struktura jest gotowa...

Na tych przykładowych stronach chcę umieścić kilka zdań opisu, żeby człowiek wiedział mniej więcej co z czym jest powiązane (BE <-> FE)

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 24.04.2008 o 14:07.]

T3CI
KO System enthusiast
Napisane: 24.04.2008 [14:28]
kasztan
admin
Proponuje stworzyc cos calkiem innego. Dziwnie to by wygladalo gdyba nagle zaistnialo dziesiatki takich stron. Nie mowie o zawartosci, chodzi o sam wyglad.

Kasztan

Certified Level 2 &quot;TYPO3 Night Crew&quot; Member
Certified &quot;TYPO3 TRYDIVER&quot;
Napisane: 24.04.2008 [15:13]
biesior
admin
Twórca tematu
Też o tym myślałem, ale wpadłem na pomysł, żeby nałożyć na to watermark "TestDrive" icon_wink.gif ogólnie nie chciałbym, żeby ludzie traktowali ten pakiet jako gotowca - on ma mieć charakter stricte edukacyjny.

Dobra sklecę cosik, ale i tak poproszę o CSS przynajmniej, bo nie chce mi sie klepać od nowa icon_wink.gif (if you mind icon_wink.gif )

T3CI
KO System enthusiast
Napisane: 24.04.2008 [16:19]
kss
admin
Pytałem o oryginalny tutorial, bo umieściłeś tego posta w dziale "tłumaczenia", więc chyba... no sam rozumiesz icon_wink.gif, ale ok - przeniesiemy tego posta w inne miejsce.

biesior napisał/a

Też o tym myślałem, ale wpadłem na pomysł, żeby nałożyć na to watermark "TestDrive" icon_wink.gif ogólnie nie chciałbym, żeby ludzie traktowali ten pakiet jako gotowca - on ma mieć charakter stricte edukacyjny.

Dobra sklecę cosik, ale i tak poproszę o CSS przynajmniej, bo nie chce mi sie klepać od nowa icon_wink.gif (if you mind icon_wink.gif )

Możesz nie chcieć, żeby traktowali jako gotowca, ale przecież nie będziesz miał nad tym kontroli, więc lepiej nie dawać sposobności...

CSS możesz brać, ale pamiętaj, żeby wynik nie przypomniał typo3.pl icon_smile.gif

Podeślę Ci jeszcze TS'a - może wyrobię się dzisiaj.

Napisane: 24.04.2008 [16:26]
kasztan
admin
kss napisał/a

CSS możesz brać, ale pamiętaj, żeby wynik nie przypomniał typo3.pl icon_smile.gif

Podkreslam. I bardzo prosilbym (tak jak na pewno "kss") o linka lub screenshot zanim wstawisz to do FAQ. Chyba ze zrobisz cos calkiem innego.

Pozdrawiam

Kasztan

Napisane: 24.04.2008 [17:27]
kss
admin
Myślę, że biesior na tyle się postara, a my go wspomożemy jeżeli będzie potrzeba, tak że efekt końcowy będzie można wrzucić tutaj icon_smile.gif

http://dev.typo3cms.pl/index.php?id=223

Napisane: 24.04.2008 [17:35]
kasztan
admin
Pewnie. Jak tylko bedzie potrzebowal pomocy.

Kasztan