Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Problem z repository


Autor Wiadomość
Napisane: 13.11.2014 [20:28]
tomkraw1
admin
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.07.2008
Posty: 530
Mam taki problem. Rozszerzenie ma moduł BE. Szablon BE robię we Fluidzie. Tak samo jak dla FE. Wszystko robię na piechotę - bez Extension Buildera. Zrobiłem szablon fluidowy, model i kontroler - wszystko ok. Dodałem klasę repozytorium i nadal było ok. Kiedy dodałem w kontrolerze deklarację zmiennej repozytorium:
PHP
/**
	 * devicesRepository
	 * 
	 * @var \TK1\TkMobileDetector\Domain\Repository\MobileDetectorModuleRepository
	 * @inject
	 */
	protected $devicesRepository = NULL;

To za każdym kliknięciem w nazwę modułu mam byka: "Could not analyse class:TK1\TkMobileDetector\Domain\Repository\MobileDetectorModuleRepository maybe not loaded or no autoloader?"

Co robić?

pozdrawiam
Tomek
Napisane: 19.11.2014 [21:34]
tomkraw1
admin
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.07.2008
Posty: 530
No to się problem rozwiązał.
Wskazałem na szablony fluidowe
module.tx_mobiledetector.view.templateRootPath = {$plugin.tx_mobiledetector.view.templateRootPath}

nie podłączając TS w ext_tables.php przez \ExtensionManagementUtility::addStaticFile(). icon_wink.gif

pozdrawiam
Tomek