Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Search string


Autor Wiadomość
Napisane: 15.02.2012 [14:44]
coffee
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.12.2011
Posty: 17
Witam;

Korzystam z typo3 4.6.0 w widoku listy na samym dole mamy możliwość wyszukiwania . Pole "Search String". Mój problem jest następujący. Pomimo, że rekordy z tt_newsa bądź innego rozszerzenia są umieszczone w konkretnym folderze(pid) , nie są zwracane żadne wyniki.

Czy macie jakiś pomysł jaka może być tego przyczyna ?

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 15.02.2012 o 14:45.]
Napisane: 15.02.2012 [15:00]
coffee
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.12.2011
Posty: 17
Udało się znaleźć

Więc tak w pliku ext_tables.php, musimy dopisać
'searchFields' => 'title'
w moim przypadku chciałem wyszukiwać tylko po polu title