Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

TYPO3 6.1.0 The editor is being loaded. Please wait...


Autor Wiadomość
Napisane: 27.05.2013 [16:32]
zoe
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.11.2010
Posty: 35
MAm następujący problem, który pojawił mi się dzisiaj.

Grzebałam wcześniej w TemplaVoila (1.icon_cool.gif - dodawałam możliwość edycji języków (na stronie są dwa),
oraz została dodana wtyczka: Drop-Down Site Map [doc_dropdownsmap_fr ]

W tej chwili gdy chcę dodać nazwę nowo utworzonej strony przez page properties. Wpisuję tytuł, klikam save. I nic. Natomiast jak zrobi się to poprzez "nowe wyskakujące okno" - tytuł się zmienia.

Nie mogę dodać zdjęć z katalogu fileadmin gdyż nie działa opcja "+" lub "kliknięcie na nazwę pliku" w oknie które służy do dodawania plików.

również po kliknięciu w content strony nie można spokojnie edytować tekstu gdyż wczytuje się w nieskończoność "The editor is being loaded. Please wait..."
Można treść dodać jedynie przez "wyskakujące" okienko po kliknięciu ikonki "open in new window"


ktoś może wie co źle mogłam zrobić? lub jak rozwiązać problem?


[siedzę na home.pl ale to raczej w tej chili nie ma znaczenia]

pozdrawiam,
Z.

Napisane: 28.05.2013 [09:59]
zoe
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.11.2010
Posty: 35
czyli tak nie wyświetla się RTE , html wersja edytora tekstu nie ma problemu z wyświetlaniem.


za pomocą firebuga wykryłam że dla BE mam błędy:
Error: Permission denied to access property 'menuReset'
[Wstrzymuj na tym błędzie] if (top.menuReset) top.menuReset();

Error: Permission denied to access property 'DTM_currentTabs'
[Wstrzymuj na tym błędzie] if (top.busy && top.busy.loginRefreshed) {..

Error: Permission denied to access property 'Ext'
[Wstrzymuj na tym błędzie] if (typeof top.Ext === "object"icon_wink.gif {

TypeError: TBE_EDITOR is undefined
[Wstrzymuj na tym błędzie] TBE_EDITOR.images.req.src = "sysext/t3skin/icons/gfx/required_h.gif";

Napisane: 28.05.2013 [11:05]
zoe
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.11.2010
Posty: 35
więc to jest winą moich przeglądarek ff, ie
nie wiem co powoduje konflikt ale na innych komputerach działa jak trzeba..