Autor | Wiadomość |
---|---|
Napisane: 25.10.2012 [14:20]
|
|
sim_co
Twórca tematu
|
Czołem! Mam taką zagwozdkę i szukałem na google, ale bez rezultatów. Dokonfigurowywuje sobię grupę BE - wyłaczylem zbędne opcje w contextMenu dla pageTree TYPOSCRIPT options { contextMenu { pageTree { disableItems = edit,info,moreoptions,new,history,edit_access,perms,new_wizard,db_list } } } Czym wyłączyć opcje dla rekordów tt_content i innych w menu kontekstowym jak na screenie? Dodatkowo jak dodać ikonę edycji na pasku elementu zawartości - jest tylko 'kopiuj element i 'utwórz powiązanie'? ![]() [Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 25.10.2012 o 14:22.] simcode.pl
|
Napisane: 25.10.2012 [14:26]
|
|
sim_co
Twórca tematu
|
Ech... dobry jestem - nie ma co. Dla potomnych: http://typo3.org/documentation/document-library/core-documentation/doc_core_tsconfig/4.2.0/view/1/2/ Pełna lista 'itemów' która może być użyta w options.contextMenu.pageTree.disableItems disable,enable,edit,info,history,new,cut,copy,pasteInto,pasteAfter,delete,mountAsTreeroot,expandBranch,collapseBranch,exportT3d,importT3d Tylko jedna kwestia została: 'jak dodać ikonę edycji (ołówek) na pasku elementu zawartości - jest tylko 'kopiuj element i 'utwórz powiązanie'?' [Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 25.10.2012 o 16:05.] simcode.pl
|