Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Powiadamianie na email - rejestracja użytkowników


Autor Wiadomość
Napisane: 27.04.2012 [12:09]
frrezja
Twórca tematu
zarejestrowany: 22.04.2012
Posty: 7
Jak mogę zrobić coś takiego abym mógł dostawać email jeśli jakiś nowy user się zarejestruje?
email musi być ręcznie wpisany gdzie ma być wysyłane info, nie z systemu.
Napisane: 28.04.2012 [13:32]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Czy podanie szczegółów jak np. nazwa rozszerzenia z którego korzystasz to problem ? To absolutne minimum żeby dostać jakąś składną odpowiedź.

Biorąc pod uwagę, że nie chciało Ci się napisać to jedyne co mogę doradzić to

PHP
mail('twojemail@cos.pl', 'rejestracja usera', 'ktoś się zarejestrował');


Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 28.04.2012 [15:05]
frrezja
Twórca tematu
zarejestrowany: 22.04.2012
Posty: 7
chyba rejestracja jest standardowa w typo3 wiec chyba oczywiste jest jakie tam jest rozszeżenie.

Ale jak ci jest to potrzebne to proszę:
sr_feuser_register

W tej wtyczce nie ma takiej możliwości, dlatego pytam czy da sie to zrobić w TS lub nawet zwykłego PHP dopisać do jakiejś funkcji, tylko przeglądałem źródła i jest tam tyle kodu i funkcji nawalone ze nie wiem gdzie to wsadzić.

Nawet bym sobie swoją wtyczkę zrobił i podłączył do strony gdzie user potwierdza swojego maila klikając w link, w adresie jest Hash, to mógł bym go wykryć i ziedentyfikować usera i sobie pobrać jego dane i wysłać sobie maila. Ale znowu nie wiem jak ten Hash odkodować lub zidentyfikowac usera.

Każda wskazówka będzie mi pomocna i z góry dziękuje.
Napisane: 28.04.2012 [18:49]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Wtyczek do rejestracji jest bardzo dużo więc nie jest to takie oczywiste. Jak popracujesz trochę z TYPO3 zmienisz pojęcie co jest standardowe, a co nie.

Podawanie szczegółów problemu nie są dla mnie a dla ciebie. Nikomu się nie będzie chciało domyślać co Ci potrzeba.

Twoim rozwiązaniem może być

1) xclassing
2) własny ext. dłuższy proces, ale bardzo skuteczny
3) analiza kodu i znalezienie funkcji hashującej i dekodującej. Wtedy będziesz mógł zrobić to co myślisz, żę możesz zrobić


Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 28.04.2012 [20:35]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

@frrezja

Jak wiesz jakie to rozszerzenie to może zajrzałbyś łaskawie do dokumentacji?

Znalazłem to co chcesz w 3 minuty.
http://typo3.org/extension-manuals/sr_feuser_register/3.0.0/view/1/4/

=======================================
t33k