Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat bez odpowiedzi

Podłączanie innego katalogu jak fileadmin do filelist


Autor Wiadomość
Napisane: 15.03.2012 [11:28]
breju_pl
zarejestrowany: 12.03.2012
Posty: 5
Podłączanie katalogu (np. moja_galeria) do listy w filelist (które nie są w drzewie fileadmin)

polozenie dla LINUXA /home/app/katalog_domeny/moja_galeria/

polozenie dla Windowsa c:/user/ja/moja_galeria/

dla LINUXA i WINDOWSA
do pliku localconf.php
dodać lub edytowć wpis

DLA LINUXA
PHP
$TYPO3_CONF_VARS['BE']['lockRootPath'] ='/home/app/katalog_domeny/';


DLA WINDOWSA
PHP
$TYPO3_CONF_VARS['BE']['lockRootPath'] ='c:/';

(tu podałem dysk na którym mam zainstalowane TYPO3 )

Następnie przy montowaniu katalogu i zaznaczeniu root podajemy scieżkę:
LINUX
/home/app/katalog_domeny/moja_galeria/

WIDNOWS
c:/user/ja/moja_galeria/

i pięknie nam się wyświetla na liście icon_smile.gif

w razie problemów link z którego korzystałem:
http://typo3.org/documentation/document-library/core-documentation/doc_core_inside/4.1.0/view/3/4/

http://www.typo3forum.net/forum/typo3-4-x-backend/28188-filemount-aktiv-funktioniert.html

[Ten temat był edytowany 4 razy. Ostatnio 26.04.2012 o 14:14.]