|
Napisane: 05.12.2009 [11:33]
|
|
tomkraw1
Twórca tematu
|
Przydała by mi się wskazóweczka do nie umieszczania styli i javascriptu rozszerzeń na wszystkich stronach - w głównym szablonie. Żeby je inkludować tylko na tych stronach, które ich rzeczywiście potrzebują.
|
|
Napisane: 05.12.2009 [15:31]
|
|
dpacholczyk
|
strony które mają mieć specyficzną konfigurację ustaw przez moduł template jako ext template...dzięki temu będziesz mógł nadać im oddzielną konfigurację a w tym również ustawić statyczne templatki (czyli css`y i js`y)
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
|
|
Napisane: 13.12.2009 [19:22]
|
|
tomkraw1
Twórca tematu
|
To działa ale... Mam konfigurację TS w Template Storage. Chyba się to gryzie z ext template strony. W ext template strony musiałem znów inkludować rekordy z Template storage. Czy ja to zdanie zbytnio zamaśliłem?
Dobrze to robię?
|
|
Napisane: 15.12.2009 [10:34]
|
|
dpacholczyk
|
tomkraw1 napisał/a
To działa ale... Mam konfigurację TS w Template Storage. Chyba się to gryzie z ext template strony. W ext template strony musiałem znów inkludować rekordy z Template storage. Czy ja to zdanie zbytnio zamaśliłem?
Dobrze to robię?
a dlaczego wg. Ciebie się gryzie ?
Skoro działa to czemu nie stosujesz ?
|
|
Napisane: 15.12.2009 [11:12]
|
|
kss
admin
|
A w jaki sposób teraz includujesz css i js rozszerzeń w ext template?
Przez typoscript?
Czy włączając statyczny TS rozszerzenia ?
|
|
Napisane: 15.12.2009 [19:02]
|
|
biesior
admin
|
W Template Storage dołącz tylko rozszerzenia, które mają iść na stronę główną i w dół, rozszerzeń +ext używaj na podstronach do dopięcia danego rozszerzenia w określonym miejscu drzewa.
Przydatne są również zapisy służące do usuwania domyślnego CSS'a, co w połączeniu z instrukcjami warunkowymi można wykorzystać na określonych stronach, np:
// znak > czyści wartość
plugin.tx_cssstyledcontent._CSS_DEFAULT_STYLE >
plugin.tt_news._CSS_DEFAULT_STYLE >
Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI
KO System enthusiast
|
|
Napisane: 15.12.2009 [21:42]
|
|
tomkraw1
Twórca tematu
|
W szablonie Root page miałem zdefiniowane stałe, załączone statycznie CSS-y i załączone rekordy z Template Storage. Podział miałem podobny do tego z końcówki MTB (+ext plugins, +ext multilanguage, +ext parts itd.). Wszystko grało tylko, że za dużo niepotrzebnych rzeczy szło do przeglądarki. Kiedy na podstronie z newsami wstawiłem rekord szablonu rozszerzenia to newsy straciły konfigurację z Template storage.
dpacholczyk: to, może niefortunnie, nazwałem gryzieniem.
kss: style dodawałem w Include static w Root page - jeśli dokumentacja rozszerzenia tak mówi lub w TS przez "page.includeCSS".
biesior: Chyba takiej wskazówki mi brakowało. Muszę trochę to wszystko przeorganizować.
Po załączeniu +ext Plugins i +ext Multilanguage z Template Storage do rekrodu szablonu strony z newsami - wszystko zaczęło wyglądać jak powinno. Teraz mam nadmiar TS. W rekordach szablonów podstron zacząłem dodawać.
page.includeCSS {
file1 = fileadmin/template/styles/news.css
file2 = fileadmin/template/styles/comments.css
}
[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 15.12.2009 o 21:46.]
|