| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 15.03.2009 [21:05]
|
|
|
Rafcio2
Twórca tematu
|
staram się utworzyć kopię zapasową (czytaj środowisko testowe) na tym samym serwerze jednakże mam dziwną anomalię, dotyczy ona mm_dam_filelist w wersji 1.0.9 , mm_bccmsbase w tej samej wersji, ciekawostką jest to, iż: zamiast defaultowej ramki i ikonki mam brak ramki oraz : HTML | . po każdym elemencie z listy: tryb widoku lista, nie korzystam z przełączników trybu, korzystam z ikonek mime po zaznaczeniu nowego dziwnego elementu na stronce i pokazaniu źródła zaznaczenia pokazuje mi się taka zagwostka: HTML </tr> </tbody></table> </div> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-col-5 tx-mmdamfilelist-pi1-col tx-mmdamfilelist-pi1-col-empty"><!-- negativ value means empty col --> <table class="mm-dam-row-container" style="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr class="mm-dam-row-container-row"> <td class="col1"> <table class="mm-dam-row-datacontainer" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td class="col0"> <table class="mm-dam-row-visible-container" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td> <div class="col-baseinfo"> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-title value tx-mmdamfilelist-pi1-title"></div> <span class="tx-mmdamfilelist-pi1-date_cr value tx-mmdamfilelist-pi1-date_cr"></span> | <span class="tx-mmdamfilelist-pi1-publisher value tx-mmdamfilelist-pi1-publisher"></span> </div> <div class="col-linksdetails"> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-normallink value tx-mmdamfilelist-pi1-normallink"></div> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-ziplink value tx-mmdamfilelist-pi1-ziplink"></div> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-details value tx-mmdamfilelist-pi1-details"></div> </div> <hr class="clearer"> <div class="mm-dam-row-description-container"> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-shortdescription value tx-mmdamfilelist-pi1-shortdescription"></div> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-more value tx-mmdamfilelist-pi1-more"></div> </div> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table> </td> <td class="col-prevcontainer" width="100"> <div class="tx-mmdamfilelist-pi1-preview value tx-mmdamfilelist-pi1-preview"></div> </td> pliki bazy wykonałem na kilka sposobów, mysqldump zapomocą skryptu, phpmyadmin, mysql-front, pliki od typo3 zrzuciłem za pomocą skryptu do tar.gz, oraz ftp, nie wykazało nic błędów co ciekawe, pliki przerzucone do innego folderu i korzystające z tej samej bazy co oryginał ( co jak przypuszczam eliminuje błąd bazy) mają już " to coś" czy mm_bccmsbase lub mm_dam_filelist jest czułe na zmianę ścieżki bezwzlgędnej po instalacji? Jeśli miał ktoś z tym już do czynienia to jak to naprawić? Czy spotkaliście się z czymś takim? |
|
Napisane: 15.03.2009 [21:22]
|
|
|
kss
admin
|
Pytanka nim udzielę odpowiedzi: 1. Czy to jest hosting home.pl ? 2. Czy działająca instalacja znajdowała się w podfolderze? W sensie http://example.com/folder/ 3. Czy nowa lokalizacja, tam gdzie próbujesz przenieść jest tylko w domenie? W sensie http://nowalokalizacja.example.com ? |
|
Napisane: 16.03.2009 [07:58]
|
|
|
Rafcio2
Twórca tematu
|
1. TAK 2. wykorzystywane jest przepisywanie domeny na folder za pomocą modrewrite, 3. docelowe przepisywanie subdomeny na folder również za pomocą modrewrite( jeszcze nie sprawdziłem czy działa). 4. jak na razie wykorzystałem dostęp po https://IPSERVERA/folder ( tutaj są te kwiatki) PLEASE HELP ME |
|
Napisane: 16.03.2009 [08:29]
|
|
|
kss
admin
|
Dziwnie kombinujesz z domenami, ale być może Twój problem jest jakoś powiązany z tym wątkiem: http://forum.typo3.pl/forum/post//614/1.html?tx_mmforum_pi1[sword]=home |
|
Napisane: 22.03.2009 [21:57]
|
|
|
Rafcio2
Twórca tematu
|
ostatnio nie miałem czasu zająć się przyjemnościami ale rozwiązanie które padło już na forum podsunięte przez kss naprawia ten problem. co ciekawe przeprowadziłem w końcu kolejne testy i... Spostrzeżenia: 1. podlinkowanie domeny pod inny folder działa i nie ma efektu "rozjechania,rozciągnięcia listy plików w dół" 2. Wywołanie w postaci domena/katalog nie powoduje błędu,(domena/katalog_zmienione przepisywanie w .htaccces) 3. Wywołanie ip_servera/katalog_kopi wywołuje błąd,(ip katalog źródłowy też) 4. zmiana nazwy folderu nie ma wpływu na wyświetlanie. 5. Wyczyszczenie zaindeksowanych plików z tabelek nie daje żadnych rezultatów, po zaindeksowaniu ponownie. 6. nigdzie nie wpisywałem domeny w której TYPO3 ma pracować. Rozkminka: Czy TYPO3 + dam_filelist lub bcmbase "przyzwyczaja się" do domeny w której pracuje? |
|
Napisane: 23.03.2009 [21:42]
|
|
|
Rafcio2
Twórca tematu
|
otwieram ponownie temat bo po dokładniejszych oględzinach, podmiana w kodzie niestety posklejała mi wszystkie pliki z różnych kategorji w widoku dam_filelist, kurcze widzę że trzeba będzie jeszcze nad tym pogłówkować... Ciekawostką jest to że podczas edycji pliku, każdy ma swoją kategorię przypisaną a mimo to są one wyświetlane wszystkie razem na każdej liście... |