Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

RealURL - 404 Not Found


Autor Wiadomość
Napisane: 24.02.2015 [09:15]
Paradiso
Twórca tematu
zarejestrowany: 05.02.2015
Posty: 4
Witam
Mam problem z realurl'em, zainstalowałem go, włączyłem w typoscripcie i częściowo działa tzn. zamiania adres ale mam błąd
"404 Not Found
The requested URL /startseite/ was not found on this server."

Mam włączoną automatyczną konfigurację( na manualnej mam to samo).
.htacces wygląda tak:

HTML
<FilesMatch "\.(js|css)$">
  <IfModule mod_expires.c>
    ExpiresActive on
    ExpiresDefault "access plus 7 days"
  </IfModule>
  FileETag MTime Size
</FilesMatch>
 
<IfModule mod_rewrite.c>
 
RewriteEngine On
 
RewriteBase /
 
RewriteRule ^(.+)\.(\d+)\.(php|js|css|png|jpg|gif|gzip)$ . [L]
 
RewriteRule ^fileadmin/(.*/)?_recycler_/ - [F]
RewriteRule ^fileadmin/templates/.*(\.txt|\.ts)$ - [F]
RewriteRule ^typo3conf/ext/[^/]+/Resources/Private/ - [F]
 
RewriteRule ^(typo3/|fileadmin/|typo3conf/|typo3temp/|uploads/|favicon\.ico) - [L]
 
RewriteRule ^typo3$ - [L]
RewriteRule ^typo3/.*$ - [L]
 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
 
RewriteRule .* index.php
 
</IfModule>


w template setup mam dodane

TYPOSCRIPT
config.simulateStaticDocuments = 0
 config.tx_realurl_enable = 1
 
 plugin.tt_news.dontUseBackPid = 1
 plugin.tt_news.useHRDates = 1


Oczywiście mod_rewrite jest włączony.
Używam póki co autoconf bo manualna konfiguracja też nie działa.

Męczę się z tym kolejny dzień, może macie jakieś pomysły ?

Pozdrawiam
Napisane: 24.02.2015 [09:54]
Paradiso
Twórca tematu
zarejestrowany: 05.02.2015
Posty: 4
Kolejny dzień pracy przyniósł efekty, oczywiście chodzi o htaccess a właściwie o _ przed nim banghead.gif usunięcie tego rozwiązało problem.