Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat zamknięte

[Zamknięty] KIWI popup - Fatal error: Class 'Tx_Fluid_View_TemplateView' not found


Autor Wiadomość
Napisane: 20.11.2013 [13:53]
Glob
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.04.2013
Posty: 5
Witam,

Próbowałem zainstalować rozszerzenie KIWI popup i najnowsza wersja 1.0.0 wyrzuca mi taki błąd:

Fatal error: Class 'Tx_Fluid_View_TemplateView' not found in ..... /t3lib/class.t3lib_div.php on line 5362

Jestem amatorem jeśli chodzi o ten CMS a w sieci informacji jak na lekarstwo icon_smile.gif
Może ktoś podpowie co zrobić ? icon_smile.gif

TYPO3 Ver. 4.5.11

Z góry dziękuję za pomoc.
Napisane: 20.11.2013 [16:01]
Jerzy.Skalski
zarejestrowany: 22.07.2013
Posty: 15
Witam,

czy włączyłeś Fluid-a w menedżerze rozszerzeń?

Pozdrowienia
Jerzy Skalski
Napisane: 20.11.2013 [16:32]
Glob
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.04.2013
Posty: 5
Nie mam takiego rozszerzenia na liście...

rozumiem, że pobrać i zainstalować ?
Napisane: 20.11.2013 [16:37]
Glob
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.04.2013
Posty: 5

czy to rozszerzenie załatwi sprawę ?: http://typo3.org/extensions/repository/view/ftm
Napisane: 20.11.2013 [17:13]
Jerzy.Skalski
zarejestrowany: 22.07.2013
Posty: 15
Witam,

zaktualizuj do najnowszej wersji TYPO3 4.5.30.

Rozszerzenie Template Fluid Engine (fluid w wersji 1.3.1) jest rozszerzeniem systemowym i powinno być na liście menedżera rozszerzeń jako nie włączone. Włączenie tej wtyczki wymaga także włączenia Extbase ale to powinno stać się automatycznie podczas uaktywnienia fluid-a.

Pozdrowienia
Jerzy Skalski
Napisane: 21.11.2013 [10:29]
Glob
Twórca tematu
zarejestrowany: 12.04.2013
Posty: 5
Witam ponownie,

Dziękuję za sugestie. Wysłałem pytanie do firmy, która tworzyła www, czy jest możliwość uaktualnienia cms ( czy nie wpłynie to na content ).

Pozdrawiam


Tylko admin może dodawać nowee posty do tego tematu