Tematy bez nowych odpowiedzi

Single i List view na tej samej stronie

Autor Wiadomość
Napisane: 15.10.2008 [12:32]
scoobany
Twórca tematu
Witam,
Sprawa wygląda następująco. Na jednej stronie chcę umieścić list view i single view. W backendzie utworzyłem 2 elementy - jeden dla listy i jeden dla widoku single. Elementy z listy mają wyświetlać treść artykułu na tej samej stronie a domyślnie na stronie ma się wyświetlać treść najnowszego newsa. Problem wygląda następująco. Oba elementy się pojawiają jednak w widoku single view mam komunikat: "nie podano id newsa", a chciałbym by zamiast tej informacji wyświetlała się treść newsa. Dopiero po kliknięciu na tytuł w liście artykuł się pojawia w całości. Jest możliwość by treść się pojawiała "omijając" konieczność kliknięcia? Za pomoc z góry wielkie dzięki

Studio Grafiki OnLine Portfolio

Typo3 Design Strona poświęcona CMS'owi Typo3
Napisane: 15.10.2008 [15:55]
kasztan
admin
Witam,

jest pytanie jaki news chcesz wyświetlić skoro tt_news nie ma na ten temat informacji. Naturalnie istnieje możliwość wykasowania komunikatu po przez

HTML
plugin.tt_news._LOCAL_LANG.pl.noNewsIdMsg = &nbsp ;

Malo elegantne rozwiązanie ale z efektem.

Pozdrawiam

Kasztan

Certified Level 2 "TYPO3 Night Crew" Member
Certified "TYPO3 TRYDIVER"
Napisane: 16.10.2008 [21:18]
dpacholczyk
kasztan napisał/a

Witam,

jest pytanie jaki news chcesz wyświetlić skoro tt_news nie ma na ten temat informacji. Naturalnie istnieje możliwość wykasowania komunikatu po przez

HTML
plugin.tt_news._LOCAL_LANG.pl.noNewsIdMsg = &nbsp ;

Malo elegantne rozwiązanie ale z efektem.

Pozdrawiam

Kasztan

nie jestem pewien ale chyba można było ustawić w tt_news jaki news ma wyswietlać jesli na stronie głównej wyświetlamy single view. Czy może sie mylę??

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 16.10.2008 [21:23]
kss
admin

Dokumentacja strona 62.

Certyfikowany Integrator Systemu TYPO3
http://www.cms-partner.pl