Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

tt_news pagebrowser


Autor Wiadomość
Napisane: 25.12.2012 [12:11]
potoq
Twórca tematu
zarejestrowany: 02.03.2012
Posty: 5
Witajcie

Mam problem z podziałem stron w tt_news. Podzieliłem tak by wyświetlały się 4 newsy na stronie pagebrowser wyświetlił się i teoretycznie ładnie podzielił stronę na dwie części. Niestety jak klikam na kolejną podstronę to ciągle zostaję stronie z tymi samymi newsami a adres w przeglądarce się zmienia, po wyczyszczeniu cache w be i odświeżeniu strony dopiero są widoczne newsy z dalszej części. Powiedzcie co zrobić by te newsy były widoczne bez konieczności odświeżania strony i czyszczenia cachu.

Dziękuję i Pozdrawiam społeczność TYPO3.
Napisane: 26.12.2012 [15:23]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
czy ustawia się parametr cHash albo noCache?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 27.12.2012 [17:56]
potoq
Twórca tematu
zarejestrowany: 02.03.2012
Posty: 5
Z tego co widzę tę opcję mam wyłączoną w localconf aczkolwiek w typo3 dopiero raczkuje więc nie do końca wiem gdzie tego szukać.
Napisane: 27.12.2012 [20:30]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
no w linku który jest generowany. Czy w linku jaki jest generowany dla każdej strony parametr cHash albo noCache jest ustawiany ?

Co masz wyłączone w localconf ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 28.12.2012 [22:50]
potoq
Twórca tematu
zarejestrowany: 02.03.2012
Posty: 5
Parametr cHash jest generowany w linku. Dograłem do realURL wtyczkę cb_realURL i gdy jest wyłączona pagebrowser ładnie działa a gdy dodam do szablonu cb_realURL pagebrowser nie działa jak należy... czas jeszcze raz przeczytać dokładnie dokumentacje chociaż już wiadomo co psuje. Chyba że ktoś ma jakiś pomysł co z takim fantem zrobić?
Napisane: 29.12.2012 [15:19]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
szczerze nie wiem co ten ext robi. wiesz już czemu Ci nie działa teraz kombinuj. Ukryć chash można o ile pamiętam odpowiednio konfigurując RU

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl