| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 13.02.2010 [21:46]
|
|
|
mjm
Twórca tematu
|
Witam mam taką sytuacje, że w tagu <title> w widoku SINGLE w ext:tt_news chciałbym umieścić kategorie wraz z tytułem newsa ale problem polega na tym że nie wiem jak przetworzyć id kategorii w jej nazwę w TS. Może ktoś ma jakiś pomysł? |
|
Napisane: 13.02.2010 [23:23]
|
|
|
biesior
admin
|
Powiedz mi dwie rzeczy: czy w linku do widoku single masz gdzieś przemycony id kategorii oraz czy wyświetlasz newsy z poszczególnych newsów na różnych stronach single, czy na jednej ? Czy po prostu chciałbyś uzyskać id kategorii z samego newsa ? Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member. KO System enthusiast |
|
Napisane: 14.02.2010 [11:03]
|
|
|
mjm
Twórca tematu
|
biesior napisał/a czy w linku do widoku single masz gdzieś przemycony id kategorii nie biesior napisał/a czy wyświetlasz newsy z poszczególnych newsów na różnych stronach single, czy na jednej ? na jednej biesior napisał/a Czy po prostu chciałbyś uzyskać id kategorii z samego newsa ? widoku pojedynczym w tagu <title> umiem wyciągnąć id kategorii problem polega na tym żeby zamiast 1,2,3 itp. było wiadomości,wywiady,inne itp. oczywiście przez TS |
|
Napisane: 14.02.2010 [11:49]
|
|
|
biesior
admin
|
TYPOSCRIPT // Dwie sprawy wymagane w tt_news 3.x (nie testowane w niższych wersjach)
// 1. Poniższa deklaracja MUSI wystąpić po deklaracji widoku SINGLE
// 2. W widoku SINGLE MUSI się znaleźć jeden z tych markerów, dla wygenerowania register:newsCategoryUid
// ###NEWS_CATEGORY###
// ###NEWS_CATEGORY_ROOTLINE###
// ###NEWS_CATEGORY_IMAGE###
// tip: jeśli nie chcesz pokazać zawartości żadnego z tych markerów w szablonie użyj HTML'owego komentarza aby go ukryć.
// tip: pokombinuj z kolejnością i wrapami indeksów COA, dla zmiany formatu tytułu
lib.newsTitle = COA
lib.newsTitle {
10 = TEXT
10.value = Mój serwis newsowy
10.noTrimWrap = ||: |
20 = RECORDS
20 {
source.data = register:newsCategoryUid
tables = tt_news_cat
conf.tt_news_cat = TEXT
conf.tt_news_cat.field = title
conf.tt_news_cat.noTrimWrap = || - |
}
30 = RECORDS
30 {
source = {GPvar:tx_ttnews|tt_news}
source.insertData = 1
tables = tt_news
conf.tt_news >
conf.tt_news = TEXT
conf.tt_news.field=title
}
wrap = <title>|</title>
}
page.config.noPageTitle = 2
page.headerData.10 >
page.headerData.10 < lib.newsTitleEdit: zmiany wg sugestii KSS'a Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
|
Napisane: 14.02.2010 [12:18]
|
|
|
kss
admin
|
biesior napisał/a // tip: jeśli nie chcesz pokazać zawartości żadnego z tych markerów w szablonie użyj CSS'a aby go ukryć, jednakże musi on wystąpić w tmpl Ja bym go wpuścił w komentarz html <!-- --> Ukrywając css'em ryzykujesz, że zobaczą go przeglądarki z wyłączonym css. No i ciekawe czy googiel nie będzie się czuł oszukany, ze przemycasz tekst niewidoczny dla usera a widoczny dla botów, które css'a nie obsługują. |
|
Napisane: 14.02.2010 [12:22]
|
|
|
biesior
admin
|
+1 dla KSS'a dla potomnych: http://snippets.typo3.org/c/242/ Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.