| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 03.01.2010 [00:26]
|
|
|
przemon2000
Twórca tematu
|
witam wszystkich mam problem jestem początkującym urzytkownikiem typo3 i mam problem ze stworzeniem prostego menu cały szablon wgrałem przez plugin templavoila z mapowałem obszary aktywne ale nie umie aktywować menu proszę o pomoc/ |
|
Napisane: 06.01.2010 [00:00]
|
|
|
biesior
admin
|
przemon2000 napisał/a witam wszystkich mam problem jestem początkującym urzytkownikiem typo3 i mam problem ze stworzeniem prostego menu cały szablon wgrałem przez plugin templavoila z mapowałem obszary aktywne ale nie umie aktywować menu proszę o pomoc/ Wybacz, że z opóźnieniem, dużo pracy... Najpierw powiedz mi czy korzystałeś z kreatora TV - on domyślnie stara się przekonwertować fragment wskazanego kodu na menu główne (i ew. boczne) Ogólnie podpinanie menu w TV wygląda tak: W DataStructure tworzysz element typu TypoScript Object Path, jako parametr Object Path podajesz np: lib.jakiesmenu W szablonie TV mapujesz ten element to fragmentu HTML, który ma wyświetlać menu Na koniec w szablonie TypoScript deklarujesz to menu np. TYPOSCRIPT lib.jakiesmenu = HMENU //i tak dalej... Nie zapomnij o wyczyszczeniu cache'u dla stron FE po zmianach! Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member. KO System enthusiast |