Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Niechciany tag wykluczony z 'allowTags' zamieniony na encje


Autor Wiadomość
Napisane: 08.11.2011 [16:21]
sim_co
Twórca tematu
zarejestrowany: 18.02.2010
Posty: 168
Witam,

Buduje skrypt, który zaimportuje mi dane z jakiejś tam tabeli źródłowej do TYPO3. W polach typowo tekstowych oczywiście mam od zaje..... konstrukcji typu:

HTML
<font style="FONT-SIZE: 9pt" size="2"><font color="#52617b"><font face="Tahoma" color="#52617b" size="2"> ...


i pomyślałem sobie, że za pomocą parseFunc wywalę wszystkie takie kwiatki.

Zczytałem konfigurację parseFunc_RTE, ale kiedy wywalam z allowTags tag 'font', to jedyną zmianą jest to, że przy wyświetleniu 'echem' w php zamienia ten tak na encje.

Trzeba mu jeszcze coś dać w konfiguracji, żeby wywalił te tagi?

simcode.pl
Napisane: 10.11.2011 [09:29]
artur2000
zarejestrowany: 09.12.2008
Posty: 65
Czolem

skoro i tak importujesz dane (rozumiem, ze przez jakis wlasny kod PHP) to lepszym rozwiazaniem byloby chyba wyfiltrowac te tagi od razu poprzez preg_replace(). Osobiscie preferowalbym te opcje w Twoim scenariuszu.

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member
Napisane: 10.11.2011 [11:31]
sim_co
Twórca tematu
zarejestrowany: 18.02.2010
Posty: 168
"artur2000" napisał/a

Czolem

skoro i tak importujesz dane (rozumiem, ze przez jakis wlasny kod PHP) to lepszym rozwiazaniem byloby chyba wyfiltrowac te tagi od razu poprzez preg_replace(). Osobiscie preferowalbym te opcje w Twoim scenariuszu.


Tak pewnie zrobię. Do samego odsiewu niechcianych tagów wystarczy strip_tags, a jakieś tam obrazki, czy podlinkowane dokumenty rzeczywiście jakimś preg_match_all-em

simcode.pl