Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Zamiast sformatowanego nagłówka <h>nagłówek</h>!


Autor Wiadomość
Napisane: 04.02.2011 [18:35]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Witam

Tworząc w RTE tekst, dodaję nagłówek, niestety efekt wyświetlany to:

<h4>Nagłówek</h4>

zamiast

Nagłówek

Jak to naprawić?

Dodam, że problem dotyczy tylko (chyba) znaczników <h>.

Jak temu zaradzić?

Street Sweeper Social Club
Napisane: 04.02.2011 [18:45]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Nie bardzo rozumiem.

Wybierasz nagłówek - a nagłówek to w języku html znaczniki <h1>, <h2>, <h3> (od header icon_smile.gif )

Co chciałbyś aby Ci wyświetliło ? Pogrubienie też musi się odbyć przez dodanie znacznika <strong> lub <b> ewentualnie ostylowanie nagłówków za pomocą css.

Samo się przecież nie pogrubi.

Zawsze też możesz zdefiniować własne klasy dla RTE.

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 04.02.2011 [18:48]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Jeszcze raz. Wyświetla się:

<h4>Nagłówek</h4>

dosłownie, niepogrubione, ze znacznikami, zamiast tekstu pogrubionego.

W kodzie strony stoi:

HTML
&lt;h4&gt;Nagłówek &lt;/h4&gt;


Street Sweeper Social Club
Napisane: 04.02.2011 [19:09]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Czy używasz rozszerzenia TemplaVoila ?

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 04.02.2011 [19:15]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Nie. Nie używam.

Street Sweeper Social Club
Napisane: 04.02.2011 [19:22]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
ale wszystkich znaczników H ?? czy tylko H4?

Upewnij się, że masz dołączony odpowiedni CSS styled content do szablonu (najczęściej powinien być wybrany ten BEZ oznaczenia wersji, czyli ostatni)



TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 04.02.2011 [19:41]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Uff, dzięki, pomogło.

Nie dołączałem CSS styled content ponieważ wyszedłem z założenia, że nie będzie potrzebne skoro mam własny szablon i cssy icon_smile.gif

Krzaczyły się wszystkie <h>.



Street Sweeper Social Club
Napisane: 04.02.2011 [19:50]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
Khi, CSC to podstawa formatowania treści wszelakiej - tak na przyszłość icon_smile.gif

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 04.02.2011 [19:52]
Phb037
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.09.2010
Posty: 62
Ale wszystko działało, oprócz <h> icon_lol.gif

Dzięki, pozdrawiam.

Street Sweeper Social Club