Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

RTE - pytanie dotyczące tutoriala umieszczonego w bazy wiedzy


Autor Wiadomość
Napisane: 08.01.2010 [15:55]
smykla
Twórca tematu
zarejestrowany: 06.01.2007
Posty: 124
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące tekstu Biesiora w bazy wiedzy
http://forum.typo3.pl/faqbaza-wiedzy/post/konfiguracja-rte-1/550.html

konkretnie chodzi mi o fragment
----
W głównym stylu na początku wstaw linijkę:

CSS

@import url('rte_default.css');

Dzięki temu zmiany w pliku rte_default.css będą dostępne dla stron wyświetlanych w FE.
---
Moje pytanie brzmi:
czy jest sposób na to aby dodać ten fragment z poziomu TS?

Od razu tłumaczę dlaczego mam taką potrzebę: mam różne style do różnych układów graficznych.

Z góry dziękuję za odpowiedzi... pozdrawiam
Napisane: 08.01.2010 [16:53]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
smykla napisał/a


CSS
@import url('rte_default.css');


Moje pytanie brzmi:
czy jest sposób na to aby dodać ten fragment z poziomu TS?

Od razu tłumaczę dlaczego mam taką potrzebę: mam różne style do różnych układów graficznych.



Z poziomu TS nie zmodyfikujesz pliku CSS, natomiast ta deklaracja w CSS jest po to, żeby nie używać jej w ... TS, równie dobrze możesz ją usunąć a w TS dodac linijkę:

TYPOSCRIPT
page.includeCSS.file1 = fileadmin/szablon/rte_default.css


Dzięki temu możesz używać różnych plików stylu wykorzystując warunki, myślę, że o to Ci chodziło...

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 11.01.2010 [13:41]
smykla
Twórca tematu
zarejestrowany: 06.01.2007
Posty: 124
ogromne dzięki... proste rozwiązania są najlepsze...