Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Home.pl problem


Autor Wiadomość
Napisane: 05.08.2014 [09:13]
outlive
Twórca tematu
zarejestrowany: 13.02.2014
Posty: 1
Witam
Potrzebuje pomocy. Wgrałem Typo3 ver 6.1 na serwerze home.pl, zmieniłem w .htaccess obsługę php na 5.3 i podczas instalacji wyskakuje błąd:
Calculated absolute path to typo3conf directory does not exist
O co chodzi?

Walczę już z tym drugi dzień, bez żadnych efektów.

Z góry dzięki za pomoc
Napisane: 12.02.2015 [16:07]
oskarrubis
zarejestrowany: 12.02.2015
Posty: 3
Z chęcią podpiąłbym się do pytania
Napisane: 13.02.2015 [09:47]
Jerzy.Skalski
zarejestrowany: 22.07.2013
Posty: 15
Witam,


problem był już opisywany w związku z instalacją TYPO3 4.5 na serwerze home. Poszukaj w archiwum.

Pozdrowienia
Jerzy Skalski