Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

A cache with identifier "t3lib_l10n" does not exist


Autor Wiadomość
Napisane: 22.03.2012 [14:53]
drygu
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.02.2010
Posty: 20
Witam,

Przeprowadziłem dziś aktualizację z wersji 4.4 do 4.5.13.
Po batalii ze ścieżkami (hosting w home.pl - dzięki kss za instrukcje icon_smile.gif ) wkońcu wszystko zaczęło działać.

Mina mi nieco jednak zrzedła po pierwszym kliknięciu save w backendzie:
A cache with identifier "t3lib_l10n" does not exist

W logach:
Core: Exception handler (WEB): Uncaught TYPO3 Exception: #1203699034: A cache with identifier "t3lib_l10n" does not exist. | t3lib_cache_exception_NoSuchCache thrown in file /t3lib/cache/class.t3lib_cache_manager.php in line 141


Baza sprawdzona - wersja poprawna.
Plik wgrane też poprawnie.

Błąd wyskakuje przy każdej próbie zapisania, dodania, skopiowania jakiegokolwiek elementu.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub może mnie nakierować gdzie szukać rozwiązania?

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 22.03.2012 o 14:53.]
Napisane: 25.03.2012 [12:47]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

1. Jak wgrałeś pliki ? Jeden zip, który rozpakowałes na serwerze?
2. Czy w Install tool->Database->compare jest wszytko ok ?




=======================================
t33k
Napisane: 26.03.2012 [18:19]
drygu
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.02.2010
Posty: 20
Niestety mam dostęp tylko do ftp na tym serwerze. Wrzuciłem przez ftp.

tool->Database->compare -> wszystko idealnie.
Napisane: 26.03.2012 [20:10]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Słabo kombinujesz icon_wink.gif


W pliku php w katalogu gdzie załadujesz zip dajesz:

PHP
exec('unzip spakowany.zip');




=======================================
t33k
Napisane: 27.03.2012 [23:49]
drygu
Twórca tematu
zarejestrowany: 09.02.2010
Posty: 20
Dzięki ci o mistrzu icon_biggrin.gif

Pomogło. Wczśniej po 3 razy wszystko wrzucałem przez ftp'a i ciągle to był ten sam problem. Po wypakowaniu + fix'ach dla home.pl śmiga pieknie.
Napisane: 28.03.2012 [09:26]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341
Miałem kiedyś problemy po uploadzie plik po pliku. Było to jakąś dekadę temu icon_smile.gif Od tego czasu nigdy więcej nie ładuję TYPO3 w ten sposób.

=======================================
t33k