Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Typo3 wersja 4.6.3 na home.pl?


Autor Wiadomość
Napisane: 12.01.2012 [17:50]
moons
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.02.2011
Posty: 10
Czy komuś udało się zainstalować tą wersję na home.pl
Pomijając kilka poprawek ze ścieżkami i .httaccess nadal są problemy (z wersją 4.5.10 nie ma tych kłopotów):
1. po instacji języka polskiego menadżer rozszerzeń się wykłada: Malformed header from CGI script: zend_mm_heap corrupted (po przełaczeniu na angielski działa normalnie)
2. Backend wykłada się w IE9 (brak styli i ikonek)
wyskauje bład w konsoli SCRIPT87: Nieprawidłowy argument. modernizr.min.js, wiersz 24 Znak 136

PS: punkt 2 rozwiązany: Debug=0 w localconf


[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 13.01.2012 o 10:24.]
Napisane: 30.05.2012 [15:31]
zigzag
admin
zarejestrowany: 18.05.2010
Posty: 72
Podłączam się do pytania, moja instalacja również wyrzuca błąd:
Malformed header from CGI script: zend_mm_heap corrupted

Wprowadziłem wszystkie zmiany dla home.pl opisywane na forum.
Wersja TYPO3: 4.7.1
Napisane: 01.06.2012 [22:40]
Merlin
zarejestrowany: 14.01.2011
Posty: 64
Tez z tym walczę... a mądrale z Home piszą że ten typ tak ma :/
Napisane: 01.06.2012 [22:43]
zigzag
admin
zarejestrowany: 18.05.2010
Posty: 72
Ja dziś dostałem takie info:

Uprzejmie informuję, ze wskazany przez Pana błąd, jest błędem php, który nie został na chwilę obecna rozwiązany przez twórców interpretera tego języka. Informacje na ten temat znajdą Państwo pod adresem https://bugs.php.net/bug.php?id=40479. W niektórych sytuacjach występowanie błędu znika po dodaniu do pliku php.ini następujących wpisów:report_memleaks = Offreport_zend_debug = 0output_buffering=4096Pomocna może okazać się także zmiana wersji interpretera php. Prosimy o weryfikację.
Napisane: 01.06.2012 [22:44]
Merlin
zarejestrowany: 14.01.2011
Posty: 64
Tia... też to od nich dostałem... i kicha poprawienie tych kilku parametrów nic nei zmienia.
Napisane: 01.06.2012 [22:58]
moons
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.02.2011
Posty: 10
Oni jacyś dziwni na tym home.pl, na wszystkich serwerach z Apachem typo działa, tylko u nich od kilku lat się psuje. Jeszcze jak te poprawki były w 2 plikach to uszło, ale teraz to narasta i coraz więcej kopania w kodzie (nie mówiąc o MR który nadal nie działa w 4.6 i 4.7). Na kei.pl byłoby nieźle gdyby poprawili parametry i niektóre uciążliwości. No i słaba wydajność (3-4 cms nie postawisz na jednym koncie, nawet jak niezbyt obciążone). IQ sprawdzałem i też czegoś brakowało.
Napisane: 01.06.2012 [23:00]
Merlin
zarejestrowany: 14.01.2011
Posty: 64
Sprawdziłęm na ultimahost.pl na VPSie u nich... śmiga aż miło...
Napisane: 01.06.2012 [23:06]
zigzag
admin
zarejestrowany: 18.05.2010
Posty: 72
Przecież u nich nic nie może działać normalnie. Jakiś czas temu stawiałem u nich Joomla (Nie pytajcie dlaczego bo sam nie wiem ; ) I mają do niej specjalny instalator bo normalna instalacja nie przechodzi ^^

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 01.06.2012 o 23:07.]