Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat bez odpowiedzi

Oops, an error occured!


Autor Wiadomość
Napisane: 12.01.2012 [11:53]
wieslawg
zarejestrowany: 04.11.2008
Posty: 74
Zainstalowałe testową wersję TYPO3 na: http://cyfra7co.us.cloudlogin.co/

Niestety pojawia się coś takiego:
Oops, an error occured!
The request page didn't have a proper connection to the tree-root!
(Broken rootline)

problem chyba w tym, że w miejscu "Edit Site Constants ..." widnieje biała pustka, i nie można nic zmienić...

Z pozostałym opcjami: "Edit Site Constants" i "Manage Add-on Features" występujących w Site Config - wszystko jest OK>

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 12.01.2012 o 14:39.]
Załącznik