Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!

[Zamknięty] home.pl - poprawki w źródle


Autor Wiadomość
Napisane: 11.05.2013 [15:59]
TitaniC
zarejestrowany: 11.05.2013
Posty: 3
Ja instalowałem na home.pl 6-tke, nie zauważyłem żadnych problem, generalnie wszystko działa i kwiczy.
Napisane: 13.05.2013 [12:19]
zoe
zarejestrowany: 12.11.2010
Posty: 35
Więc od jakiegoś czasu widać coś się zmieniło i na
home.pl TYOP3 6.x działa i to bez jakichkolwiek patchów i tym podobnych zmian.
Aż się zdziwiłam, że tak z miejsca ruszyło i bez problemu.
[Widocznie wcześniej trafiłam na jakiś okres przejściowy]
Napisane: 23.05.2015 [19:40]
tomkraw1
admin
zarejestrowany: 14.07.2008
Posty: 530
Zmagam się z przeniesieniem instalacji 6.2.12 na BUSINESS CLOUD SERVER.
Uparcie przekierowuje mnie na FIRST INSTALL. Pliki i bazę wgrałem, poprawiłem dane dostępowe do bazy i lipa.
Czy na pewno nic już nie trzeba w źródłach poprawiać?

Co ciekawe kiedy utworze plik FIRST_INSTALL to TYPO3 wciąż o niego prosi...

pozdrawiam
Tomek
Napisane: 24.05.2015 [01:33]
kss
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341
Na pewno masz ustawione "Włącz przekierowanie na podkatalog bez separacji serwisu" w panelu home dla danej domeny ?

=======================================
t33k
Napisane: 24.05.2015 [08:19]
tomkraw1
admin
zarejestrowany: 14.07.2008
Posty: 530
Konto testuję, nie podpiąłem jeszcze swojej domeny. Wrzuciłem wszystko do public_html domeny technicznej serwer123456.home.pl...

pozdrawiam
Tomek
Napisane: 24.05.2015 [11:48]
kss
Twórca tematu
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341
Nie mam pojęcia czy techniczne domeny są ustawione na "Włącz przekierowanie na podkatalog bez separacji serwisu".
Możesz zrobić test.

W ext_local.php jakiegoś zainstalowanego exta zrób
PHP
echo(PATH_site); die;


Jeżeli otrzymasz "/" to znaczy, ze nie masz ustawionego "Włącz przekierowanie na podkatalog bez separacji serwisu" i mogą dziać się nieprzewidziane rzeczy.

=======================================
t33k


Tylko admin może dodawać nowee posty do tego tematu