Autor | Wiadomość |
---|---|
Napisane: 16.11.2013 [20:39]
|
|
scoobany
|
Odgrzebię trochę temat... Właśnie założyłem konto na linuxpl i "przywróciłem" z backupu jedna ze stron, jednak pojawił się omawiany problem: 1. obrazki na stronie się wyświetlają jednak w backendzie przy próbie edycji obrazka mam jedynie jego nazwę bez miniaturki 2. w tt_newsach mimo ustawionych wartości: TYPOSCRIPT displayList.image { file.maxW = 310 file.maxH = 150 file.width = 310c file.height = 150c imageLinkWrap = 1 # stdWrap which is used when there's no image at all noImage_stdWrap.wrap = } obrazki sa wyswietlane w oryginalnych rozmiarach wiec ewidentnie nie działa skalowanie... w LocalConfiguration mam ustawione takie parametry: PHP 'GFX' => array( 'gdlib_png' => '1', 'im' => '0', 'im_combine_filename' => '', 'im_noFramePrepended' => '1', 'im_path' => '', 'im_path_lzw' => '', ), Jakieś sugestie? Problem "rozwizany" pomogła konkiguracja z postu: http://forum.typo3.pl/forum/post/instalacja/2464.html Czyli (dla instalacji 6.x.x w górę: PHP 'GFX' => array( 'gdlib_png' => '1', 'im_combine_filename' => '', 'im_path' => '', 'im_version_5' => 'im6', 'im_path_lzw' => '', 'im_noFramePrepended' => '1', 'im_noScaleUp' => '0', 'im' => '1', 'thumbnails' => '1', 'thumbnails_png' => '1', ), [Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 16.11.2013 o 20:48.] Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
|
Napisane: 06.11.2014 [20:40]
|
|
Teos
|
scoobany a jakie proponujesz rozwiazanie dla instalacji 6.x.x.x w dół? Czy konfig z postu podanego przez <Ciebie zadziała? Klika słów tutaj http://szczytbiznesu.pl/linuxpl-com a propos prawdziwosci tej tezy. Czy to zadziała??? |
Napisane: 07.11.2014 [07:58]
|
|
scoobany
|
Na instalkach poniżej 6.X.X (np. 4.7.X) kod też zadziała (tylko w starszych wersjach jest inna składnia w pliku localconf.php), chociaż pytanie widzę nie ma nic wspólnego z poruszanym wątkiem - pozycjonowanie rzecz najważniejsza... Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
|