| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 13.02.2009 [01:11]
|
|
|
marecki
Twórca tematu
|
Cześć Na mojej stronie przygotowałem formularz newsletterowy. Składa się on z następujących części: 1 radiobutton solaria 1 radiobutton sprzęt kosmetyczny 1 radiobutton kosmetyki 1 radiobutton 'wszystkie' - czytelnik zaznacza kiedy chce dostać informacje o produktach z wszystkich kategorii input email input imię input nazwisko input adres input telefon checkbox zapisz do news input submit Pytań do tego mam chyba z 1000 Zacznę od początku, czy da się w TYPO3 tak skonfigurować różne wtyczki by właściciel strony mógł wysyłać informację wybranego typu odpowiednim osobom? W grę wchodzi tu plugin który będzie zbierał dane adresowe czytelników serwisu do odpowiedniej tabeli TYPO3. (czy nadaje się extension direct mail??) Potrzebny jest też drugi plugin który przetworzyłby te dane i pozwolił wysłać administratorowi serwisu jednorazową ofertę handlową odpowiednio wybranym osobom (tym co nie zaznaczyli checkboxa zapisz do news) wybierając grupę docelową według pierwszych czterech radiobuttonów. I chyba trzeci plugin który całkowicie automatycznie pozwoli administratorowi serwisu wysłać informacje wszystkim czytelnikom strony którzy wypełniając formularz zaznaczyli checkbox zapisz do news Z wdzięcznością przyjmę wszelkie porady Formularz do wglądu wisi tu: http://marekz.strony.gdm.pl/main_page_template/product.html |
|
Napisane: 14.02.2009 [11:23]
|
|
|
biesior
admin
|
Po pierwsze musisz zainstalować jakiś system newsletterowy - w obecnej chwili chyba najpopularniejszy to EXT:direct_mail, następnie musisz dobrać (na zasadzie prób i błędów) rozszerzenie do rejestracji odbiorców (jest kilka), który pozwoli na dostosowanie szablonu a jednocześnie pozwoli na automatyczne zapisanie do grupy/grup odbiorców podczas rejestracji. Postaram się poszukać w pamięci (z tym może być problem Inne rozwiązanie to zewnętrzny (opensource'owy) system newsletterowy OpenEMM do którego jest zrobiony mostek dla TYPO3: http://typo3.org/extensions/repository/view/te_openemm_newsletter/current/ Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.
T3CI Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member. KO System enthusiast |