Tematy bez nowych odpowiedzi

Formularz newsletterowy

Autor Wiadomość
Napisane: 13.02.2009 [01:11]
marecki
Twórca tematu
Cześć
Na mojej stronie przygotowałem formularz newsletterowy.
Składa się on z następujących części:

1 radiobutton solaria
1 radiobutton sprzęt kosmetyczny
1 radiobutton kosmetyki
1 radiobutton 'wszystkie' - czytelnik zaznacza kiedy chce dostać informacje o produktach z wszystkich kategorii
input email
input imię
input nazwisko
input adres
input telefon
checkbox zapisz do news
input submit

Pytań do tego mam chyba z 1000 icon_smile.gif
Zacznę od początku, czy da się w TYPO3 tak skonfigurować różne wtyczki by
właściciel strony mógł wysyłać informację wybranego typu odpowiednim osobom?
W grę wchodzi tu plugin który będzie zbierał dane adresowe czytelników serwisu do odpowiedniej tabeli TYPO3. (czy nadaje się extension direct mail??)
Potrzebny jest też drugi plugin który przetworzyłby te dane i pozwolił wysłać administratorowi serwisu jednorazową
ofertę handlową odpowiednio wybranym osobom (tym co nie zaznaczyli checkboxa zapisz do news) wybierając grupę docelową
według pierwszych czterech radiobuttonów.
I chyba trzeci plugin który całkowicie automatycznie pozwoli administratorowi serwisu wysłać informacje
wszystkim czytelnikom strony którzy wypełniając formularz zaznaczyli checkbox zapisz do news

Z wdzięcznością przyjmę wszelkie porady icon_smile.gif
Formularz do wglądu wisi tu:
http://marekz.strony.gdm.pl/main_page_template/product.html
Napisane: 14.02.2009 [11:23]
biesior
admin
Po pierwsze musisz zainstalować jakiś system newsletterowy - w obecnej chwili chyba najpopularniejszy to EXT:direct_mail, następnie musisz dobrać (na zasadzie prób i błędów) rozszerzenie do rejestracji odbiorców (jest kilka), który pozwoli na dostosowanie szablonu a jednocześnie pozwoli na automatyczne zapisanie do grupy/grup odbiorców podczas rejestracji.

Postaram się poszukać w pamięci (z tym może być problem icon_wink.gif ) co było godne zainteresowania w tej materii...

Inne rozwiązanie to zewnętrzny (opensource'owy) system newsletterowy OpenEMM do którego jest zrobiony mostek dla TYPO3: http://typo3.org/extensions/repository/view/te_openemm_newsletter/current/

Sesja wygasła, zaloguj się, żeby się wylogować.

T3CI
Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.
KO System enthusiast