| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 06.11.2008 [15:29]
|
|
|
m_kola
Twórca tematu
|
Powiedzcie mi, w jaki sposób zabezpieczyć wysyłanie formularza przed robotami? Czy da się to zrobić na standardowym formularzy TYPO3 czy może jakieś rozszerzenie? Jeśli rozszerzenie to jakie polecacie? Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.
......................................................................... www.katalog.optiweb.pl - Darmowy katalog linków |
|
Napisane: 06.11.2008 [18:06]
|
|
|
Piotrb
|
Zwykły formularz najprosciej zabezpieczysz przez captche, zainstaluj extension captcha a następnie extension: nd_antispam (obydwie wtyczki maja dokumentację) TYPO3JOB.COM
Narty.pl |
|
Napisane: 07.11.2008 [17:39]
|
|
|
m_kola
Twórca tematu
|
CAPTCHA czyli to rozszerzenie? typo3.org/extensions/repository/view/captcha/current/ jeśli chodzi o nd_antispam typo3.org/extensions/repository/view/nd_antispam/current/ to mamy "Extension nd_antispam not found!" Czy ma ktoś może ewentualnie coś innego polecicie? Wiem, że to burzy wszystko czego was uczono, ale prawda i fałsz istnieją. Tylko dlatego, że nie znacie prawidłowej odpowiedzi, może nawet nie ma takiej możliwości, nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą. Sprawa wygląda prościej. Jest ona po prostu zła.
......................................................................... www.katalog.optiweb.pl - Darmowy katalog linków |
|
Napisane: 07.11.2008 [20:19]
|
|
|
Piotrb
|
m_kola napisał/a CAPTCHA czyli to rozszerzenie? typo3.org/extensions/repository/view/captcha/current/ jeśli chodzi o nd_antispam typo3.org/extensions/repository/view/nd_antispam/current/ to mamy "Extension nd_antispam not found!" Czy ma ktoś może ewentualnie coś innego polecicie? ad 1 dokładnie tak ad 2 ups, faktycznie wyglada,że wtyczka nie jest juz supportowana. i w dodatku dziurawa... Jest kilka innych rozwiązań, bede musial czegos poszukac w ten weekend, dam znać TYPO3JOB.COM
Narty.pl |