Tematy bez nowych odpowiedzi

Search ...

Autor Wiadomość
Napisane: 10.03.2008 [23:04]
miszel
Twórca tematu
Witam.

To pierwszy post, który piszę i chciałbym powitać wszystkich.

Nie bardzo lubię pisać na forach bo ludziom głowy zawracać nie lubię. Jednak nie daje rady siedze nad formularzem wyszukiwania. Zrobiłem to na zwykłym tt_content.search. Mój kod TS wygląda następująco:

TYPOSCRIPT
tt_content.search.30.dataArray <
tt_content.search.30.dataArray { 
 10.label >
 10.type = sword=input
 20.label >
 20.type = scols=hidden
 20.value >
 20.value = tt_content.header-bodytext-imagecaption
}

Teoretycznie wszystko ok, ale wypluwa to następujący kod HTML'a :

HTML
<div id="szukaj">
<form action="index.php?id=5&no_cache=1" id="ad2b2d8f29d3a47d689c760893a197daf" name="ad2b2d8f29d3a47d689c760893a197daf" 
enctype="multipart/form-data" method="post" target="page" onsubmit="return validateForm('ad2b2d8f29d3a47d689c760893a197daf','','','','')">
<div style="display:none;">
<input type="hidden" name="scols" value="Headers and keywords=pages.title-subtitle-keywords-description:tt_content.header,Page content=tt_content.header-bodytext-imagecaption" />
<input type="hidden" name="stype" value="L0" />
<input type="hidden" name="locationData" value="5:_NO_TABLE:" />
</div>

Dokładniej to :

HTML
value="Headers and keywords=pages.title-subtitle-keywords-description:tt_content.header,Page content=tt_content.header-bodytext-imagecaption" />

wydaje mi się że wartość inputa nie powinna być taka i nie wiem dlaczego dołącza jeszcze jakieś dziwne rzeczy przez co nei działa poprawnie wyszukiwanie.

Czy mógłby ktoś mi pomóc?

Druga sprawa jaka mnie męczy to jak zrobić żeby wyniki wyszukiwania były zapisywanie do jakiegoś lib.cosTamWynikiWyszukiwania ? Używam templavoila nie wiem czy to dobrze ale na tę chwilę wydaje mi się to niezły pomysł icon_smile.gif

Bardzo proszę o pomoc icon_smile.gif

Update :

Poprawiłem kod TS'a
problem w pierwszej linijce icon_smile.gif teraz muszę jakoś wyniki wyszukiwania przedstawić icon_smile.gif Czy mógłbym umieścić parametr id jakiś tam i tam umieścić lib.cośTamWyniki żeby przedstawiało to co chcę ?

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 10.03.2008 o 23:19.]
Napisane: 31.07.2008 [15:33]
Skiper
Witam.

Około miesiąc temu zacząłem zabawę z Typo3. Jak do tej pory mniej więcej sobie radziłem. Na swojej stronie chciałem skorzystać ze standardowego search'a. W uproszczeniu moja struktura strony wygląda następująco:

-root
|-search

Search jest wstawiony jako content element, a za pomocą TS umieszczony u góry strony i jest wyświetlany na każdej stronie. W chwili obecnej wyniki wyszukiwania są wyświetlane właśnie u góry na stronie głównej. jak sprawić żeby wyniki były wyświetlane na stronie 'search' w miejscu na zwykła zawartość strony? Czy trzeba na tej stronie wstawić dodatkową zawartość? Gdzie można znaleźć coś o konfiguracji wyszukiwania?, na TsRef nic ciekawego nie było.