Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

TMailform + freeCap + Mailform Captcha Extension


Autor Wiadomość
Napisane: 20.08.2012 [08:19]
ohny
Twórca tematu
zarejestrowany: 15.07.2010
Posty: 117
Cały czas próbuje zabespieczyć formularze przed spamem
i nic nie chce mi działać. Próbowałem np TMailform
i wt_spamshield, ale nic się nie dzieje.
Teraz do TMailform (pil_mailform) zainstalowałem
freeCap (sr_freecap), ale znów się nic nie działo
nawet obrazki mi się nie wyświetlały.
Zainstalowałem jeszcze Mailform Captcha Extension
(cr_tmailform_captcha) i zmieniło się na lepsze,
ponieważ mam już zmieniające się obrazki,
ale one nie działają bez różnicy czy wpiszę coś czy nie
formularz i tak jest wysyłany.

Jakieś pomysły?

A może jakieś inne rozwiązanie?
Napisane: 11.09.2012 [07:29]
fku
zarejestrowany: 10.08.2012
Posty: 1
Witam,

ja mam bardzo podobny problem, a mianowicie mam już przygotowany formularz (projekt jest od jakiegoś czasu wdrożony) i teraz muszę do niego dodać konieczność wpisania captcha. Formularz jest podstawowym formularzem mailform. Próbowałem już różnych rozszerzeń, ale najlepszy efekt osiągnąłem dzięki Captcha Library (captcha) oraz Calculating Captcha (wt_calculating_captcha). Obrazki i pole do wpisywania kodu pokazują się normalnie, nawet po zaznaczeniu w przypadku Captcha Library jako required jest konieczność jego podania, jednak nie jest sprawdzana poprawność tego kodu. Zawsze formularz zostaje zwalidowany jako poprawnie wypełniony. Jako system szablonów korzystam z TemplaVoila.

Mógłby ktoś pomóc? Może ktoś miał też podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Może jakieś inne pomysły?

Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

Edit:

Nieaktualne, udało mi się problem rozwiązać przerabiając całość na PowerMail.

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 11.09.2012 o 16:17.]