Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

Dwa fora na jednej instalacji


Autor Wiadomość
Napisane: 01.06.2012 [11:17]
adrian
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.05.2012
Posty: 10
Czy istnieje "sposób" by na jednej instalacji (z dwoma domenami i dwoma rootami) stworzyć 2 różne fora oparte o mm_forum?

http://webground.pl
Napisane: 04.06.2012 [21:38]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
istnieje

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 05.06.2012 [08:00]
adrian
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.05.2012
Posty: 10
icon_lol.gif ok, sam zadałem takie pytanie... to w takim razie w jaki sposób "podzielić" tą wtyczkę na dwie domeny?

http://webground.pl
Napisane: 06.06.2012 [09:35]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
przygotuj osobne sysfoldery i odpowiednią konfigurację ts sterującą wybraniem sysfolderu
przede wszystkim zapoznaj się z dokumentacją rozszrzenia.

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 06.06.2012 [09:45]
adrian
Twórca tematu
zarejestrowany: 14.05.2012
Posty: 10
Czyli całą konfigurację trzeba by było "napisać" w TS-ie osobną dla każdej domeny, jeżeli dobrze zrozumiałem? Do tej pory całość konfigurowałem z poziomu wtyczki w WEB -> mm_forum, stąd moje pytanie dotyczące rodzielenia. Dzięki za info - postaram się całość postawić na TS-ie

http://webground.pl
Napisane: 06.06.2012 [17:32]
dpacholczyk
admin
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
instalowałem mm_forum na instalacji z 4 domenami
to co jest wspólne obsłużyłem z poziomu modułu
to co jest oddzielne via ts. Może mało finezji w tym ale działa bez zarzutu

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl