Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Temat z wieloma odpowiedziami

Po upgradzie nie widać treści postu na mm_forum


Autor Wiadomość
Napisane: 20.07.2011 [12:51]
scoobany
Twórca tematu
zarejestrowany: 31.08.2007
Posty: 111
Witam,
Tak jak w temacie - mam problem z mm_forum. Upgradowałem TYPO3 do 4.5.3 i pojawiła się konieczność podniesienia wersji mm_forum do wyższej. Całość działa oprócz jednej ale najbardziej istotnej funkcjonalności - po wpisaniu postu i kliknięciu "wyślij" strona się przeładowuje, nie ma komunikatów błędu, ale treść postu się nie pojawia. Sam post jest umieszczany na stronie - ale bez treści. Trudno mi określić gdzie może leżeć problem? Jakieś sugestie? Za pomoc z góry wielkie dzięki!

Jeszcze jedno - całość nie jest poprawnie zapisywana do bazy danych. Tekst jest zapisywany do pola: post_text a powinien być jeszcze wpisywany do cache_text z którego jest później wyświetlany. Wersja mm_forum 1.9.2

[Ten temat był edytowany 3 razy. Ostatnio 21.07.2011 o 11:34.]

Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
Napisane: 22.07.2011 [09:59]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Używasz jakiś swoich skórek/templates do mm_forum? Może spróbuj z domyślnymi.

=======================================
t33k
Napisane: 22.07.2011 [10:14]
scoobany
Twórca tematu
zarejestrowany: 31.08.2007
Posty: 111
Całość działa na domyślnej skórce ze zmianami w css-ie

Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
Napisane: 22.07.2011 [10:29]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Install tool-> compare database jest ok ?

=======================================
t33k
Napisane: 22.07.2011 [10:42]
scoobany
Twórca tematu
zarejestrowany: 31.08.2007
Posty: 111
po compare pozostało kilka poleceń w: Remove unused fields (rename with prefix), Drop fields (really!), Removing tables (rename with prefix) ale nic związanego z mm_forum

Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
Napisane: 22.07.2011 [11:35]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Spróbuj może włączyć
TYPOSCRIPT
$TYPO3_CONF_VARS['SYS']['useCachingFramework'] = '1';


w localconf.php


=======================================
t33k
Napisane: 22.07.2011 [11:39]
scoobany
Twórca tematu
zarejestrowany: 31.08.2007
Posty: 111
Z useCachingFramework tez próbowałem...

Nawet wypiąłem całość na osoby rootpage i wstawiłem tylko forum i nadal to samo.

Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
Napisane: 22.07.2011 [11:42]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

W BE w Logs są może jakieś błędy pokazywane ?

Włączyłeś pokazywanie błędów?

PHP
$TYPO3_CONF_VARS['SYS']['displayErrors'] = 1;
$TYPO3_CONF_VARS['SYS']['sqlDebug'] = 1;


=======================================
t33k
Napisane: 22.07.2011 [11:45]
scoobany
Twórca tematu
zarejestrowany: 31.08.2007
Posty: 111
To też przerabiałem niestety - wszystko jest ok - nie pojawiają się żadne błędy

Blog z poradami i wskazówkami z zakresu tworzenia stron i sklepów internetowych - webground.pl
Napisane: 22.07.2011 [11:49]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341
To patrzyłeś?
http://www.typo3forum.net/forum/mm_forum/50756-mm_forum-1-92-typo3-4-5-1-zeigt-keine-beitragstexte-mehr.html

=======================================
t33k