Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

mm_forum gryzie się z rgtabs


Autor Wiadomość
Napisane: 05.02.2010 [20:26]
dpacholczyk
admin
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
Generalnie nie ma co tu dużo mówić. Jak w temacie.

Zainstalowałem rgtabs, po instalacji mm_forum zakładki przestały działać.

Ktoś wie jak temu zaradzić ? Czy w ogóle da się ?


Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 05.02.2010 [21:17]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
FireBug Twoim przyjacielem, sprawdź, jakie skrypty JS implementuje mm_forum i przekonaj się, czy nie da się ich usunąć... lub ujednolicić biblioteki JS dla mm i rgtabs...

Czasami pomaga zmiana kolejności dołączania skryptów... to jest coś za co nie znoszę JS :/

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 09.02.2010 [11:39]
dpacholczyk
admin
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
ok problem tkwi na 99% po stronie js.

rgtabs korzystają z mototools, a mm_forum wykorzystuje prototype i to się chyba gryzie. No i teraz tak.

Mam drzewo strony
CSS
- root
    - strona 1
    - strona 2
    - strona 3
  - forum
   - forum - ogólne
   - forum - najnowsze

strona 1, 2, 3 mają jeden template a strony forum mają ext template. Po instalacji mm_forum nie musiałem include`ować żadnych statycznych elementów.

Więc generalnie zastanawiam się jak wyczyścić zapiski mm_forum dla stron pod root ale tak żeby dla storn forum były. W sensie jak z head`a wyrzucić te dołączone skrypty?

[Ten temat był edytowany 2 razy. Ostatnio 09.02.2010 o 11:40.]

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl
Napisane: 09.02.2010 [12:03]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
icon_cool.gif toż już Ci wcześniej napisałem, moim zdaniem na 100%, nie ma miejsca nawet na 1% wątpliwości, taki urok mieszania bibliotek JS. Jak już wcześniej mówiłem, musisz którąś z nich poświęcić lub dostosować.

Z drugiej strony jak mniemam NIE zamierzasz na jednej stronie używać mm_forum i rgtabs... możesz wówczas w głównym szablonie gdzieś na początku wstawić komendę czyszczenia domyślnego kodu forum:

TYPOSCRIPT
page.includeJS.mm_forum_prototype  >


a potem na podstronach forum przywrócić domyślny JS dla forum (sprawdź ścieżki do JS w swojej wersji mm_forum, nie wiem czy biblioteki JS nie były aktualizowane w międzyczasie...):

TYPOSCRIPT
page.includeJS.mm_forum_prototype = EXT:mm_forum/res/scripts/prototype-1.6.0.3.js







TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 09.02.2010 [15:07]
dpacholczyk
admin
Twórca tematu
zarejestrowany: 17.09.2008
Posty: 1544
właśnie takiego rozwiązania szukałem icon_smile.gif

działa idealnie. Dzięki

p.s. Biblioteka js się nie zmieniła icon_razz.gif

Certified Level 2 TYPO3 Night Crew Member.

http://typo3blog.pl