Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

[mm_forum] statusy danych działów


Autor Wiadomość
Napisane: 17.09.2009 [00:16]
marrrecki
Twórca tematu
zarejestrowany: 22.12.2008
Posty: 122
Dawno mnie tu nie było, ale pojawił się niestety problem na moim portalu.
Pod adresem www.forum.pomoc-oscommerce.pl znajduje się mm_forum. Problem polega na tym, że po zalogowaniu nie pojawia się informacja o tym, czy w danym dziale znajdują się nowe posty.
Moja prośba chyba najbardziej ukierunkowana jest do obsługi tego forum:

O wielcy mędrcy TYPO3 - pokażcie swego TS'a od mm_forum, abym mógł sprawdzić co spaprałem.

Napisane: 21.09.2009 [14:30]
kss
zarejestrowany: 19.07.2007
Posty: 1341

Niestety za leniwy jestem, żeby stworzyć konto, ale widzę, że pozmieniałeś trochę ikonki stanów i być może przez przypadek nadpisałeś ikonkę informującą o tym, że są nowe wątki ikonką standardową.

Sprawdź źródło wygenerowanej strony i zobacz jaki plik graficzny wczytywany jest w miejscu gdzie spodziewasz się ikonki "nowe posty".

=======================================
t33k
Napisane: 24.09.2009 [20:28]
marrrecki
Twórca tematu
zarejestrowany: 22.12.2008
Posty: 122
Generalnie zmieniłem mode z modern na classic i wszystko jest ok.
Nie mogłem niestety podejrzeć jaka ikonka jest ładowana, bo u mnie wszystko leci przez typo3temp.

Tera walczę z meta tagami i tytułem strony na forum adekwatnie do każdej strony, ale to już nie ten wątek.

Temat oznaczam jako rozwiązany - swój cel osiągnąłem.