Uwaga! Od sierpnia 2017 forum jest w trybie tylko do odczytu.

Dlaczego? Dlatego, że społeczność TYPO3 przeniosła się na slack'a i stackoverflow:
  • Przeczytaj artykuł wprowadzający do slacka, w którym dowiesz gdzie i jak się zarejestrować.
  • Jeżeli masz pytania odnośnie Polskiej Społeczności TYPO3 zapraszamy na kanał slack'a #community-pl. Rozmawiamy tam w języku polskim.
  • Pytania dotyczące samego TYPO3 zadawaj po angielsku na stackoverflow oznaczając je tagiem "typo3". Następnie posługując się linkiem do tego pytania postaraj się zachęcić ludzi z kanału slack'a #typo3-cms lub bardziej pasujących kanałów tematycznych, żeby na nie odpowiedzieli.
  • Możesz też oczywiście zadawać pytania na slacku bez zakładania wątków na stackoverflow, ale wówczas wiedza ta nie jest indeksowana przez googla i część osób nie będzie chciała Ci z tego powodu pomagać.
  • Dla części osób dzielących się wiedzą ważne jest też budowanie reputacji na stackoverflow. Jest to kolejny powód dla którego powinieneś zadawać pytania na stackoverflow by zwiększyć swoje szanse na znalezienie odpowiedzi. Pamiętaj, żeby oceniać odpowiedzi!
Tematy bez nowych odpowiedzi

[mm_forum] Problem z konfiguracją forum


Autor Wiadomość
Napisane: 29.05.2009 [17:03]
erjot
Twórca tematu
zarejestrowany: 20.04.2009
Posty: 64
W jaki sposób skonfigurować plugin mm_forum żeby zadziałał na stronie internetowej?
Jaki kod wpisać w TS template?

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 29.05.2009 o 18:02.]
Napisane: 01.06.2009 [22:48]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
mm_forum nie wymaga specjalnych ustawień TS (standardowo podłączane kody statyczne...) clue ustawienia forum polega na rozłożeniu rożnych funkcji forum na stronach.

Wiem, że to może mało ciekawa odpowiedź, ale jedyne mm_forum jakie skonfigurowałem do tej pory... poszło bez problemu na podstawie dołączonej dokumentacji...

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 02.06.2009 [09:21]
erjot
Twórca tematu
zarejestrowany: 20.04.2009
Posty: 64
biesior napisał/a

mm_forum nie wymaga specjalnych ustawień TS (standardowo podłączane kody statyczne...) clue ustawienia forum polega na rozłożeniu rożnych funkcji forum na stronach.

Wiem, że to może mało ciekawa odpowiedź, ale jedyne mm_forum jakie skonfigurowałem do tej pory... poszło bez problemu na podstawie dołączonej dokumentacji...


Forum nie chce mi działać właśnie przy standardowej instalacji, według dokumentacji. Wygląda na to, że pominąłem jakiś szczegół.
Napisane: 02.06.2009 [18:56]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
erjot napisał/a

Forum nie chce mi działać właśnie przy standardowej instalacji, według dokumentacji. Wygląda na to, że pominąłem jakiś szczegół.


Niestety musisz pogrzebać sam, jeśli cię to pocieszy pierwsze podejście do mm rok temu tak mnie zraziło, że dopiero ostatnio odpaliłem i to też do testów jedynie potrzebowałem... ale jak powiedziałem, poszło bez oporów... tym razem

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 15.02.2010 [13:35]
webgp
zarejestrowany: 15.02.2010
Posty: 13
Troszkę odgrzeję temat:
w takim razie jest jakaś inna, wbudowana, alternatywa dla mm_forum? Bo owszem, widziałem możliwość "pomostów" z innymi foramia, jako osobnymi aplikacjami, ale nie udało mi się znaleźć nic poza chc_forum (czy jakoś tak).
Napisane: 15.02.2010 [13:52]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
mm_forum to najlepsze rozszerzenie do forum, są inne, ale nie znam ich w ogóle... natomiast jeśli nie musisz kombinować połączenia użytkowników forum z serwisem, możesz po prostu postawić dowolny soft, np. na subdomenie i ujednolicić layouty...

Czego brakuje Ci w mm ? może to jest tylko nie wygrzebałeś?

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 15.02.2010 [14:02]
webgp
zarejestrowany: 15.02.2010
Posty: 13
biesior napisał/a

mm_forum to najlepsze rozszerzenie do forum, są inne, ale nie znam ich w ogóle... natomiast jeśli nie musisz kombinować połączenia użytkowników forum z serwisem, możesz po prostu postawić dowolny soft, np. na subdomenie i ujednolicić layouty...

Czego brakuje Ci w mm ? może to jest tylko nie wygrzebałeś?

Już ci mówię.
Myślę, że łatwiej będzie mi odpowiedzieć na pytanie: czego mi brakowało? SUKCESU W INSTALACJI! Nastomiast, co najlepsze: po 10/11 razie instalowania po raz kolejny w ten sam sposób wszystko nagle zaczęło działać. Amen. I to jeszcze przed chwilką. Na prawdę AMEN! icon_smile.gif
Napisane: 15.02.2010 [14:15]
biesior
admin
zarejestrowany: 20.03.2008
Posty: 1709
Cóż, przypuszczam, że w obu przypadkach (tt_news i mm_forum) problemem był cache, choć to tylko domysły icon_smile.gif Nie zapominaj o tym w przyszłości a najlepiej jak już wspominałem wyłącz cachowanie na czas instalacji w ogóle icon_smile.gif

Cieszę się, że ruszyło, życzę pomyślności w dalszych zmaganiach icon_smile.gif

TYPO3 Certified Integrator | TYPO3 Społeczność Polska

prv: ['] waiting for the miracle, for the miracle to come
Napisane: 15.02.2010 [14:19]
webgp
zarejestrowany: 15.02.2010
Posty: 13
Oj, jestem blondynem, ale nie aż takim icon_razz.gif Cache był czyszczony, no chyba, że przycisk "Wyczyść cache" i opcja "Czyść cały cache" nie działa icon_razz.gif

BTW: nad typo3 siedzę już z tydzień... oj ciężko, ciężko, ciężko jest to ogarnąć, ale postępy są widoczne.

[Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 15.02.2010 o 14:20.]